Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 21:03

Έκοψε πίτα ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών (φωτογραφίες)

Έκοψε πίτα ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών (φωτογραφίες)

 

Την πίτα του έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης    ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών στο κατάμεστο    Βορρέειο πνευματικό κέντρο.

Σε μια ατμόσφαιρα με πολλά χαμόγελα και κέφι.

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα για να απολαύσουν τις εορταστικές μελωδίες της Φιλαρμονικής και να θαυμάσουν τους μικρούς και μεγάλους χορευτές σε παραδοσιακούς χορούς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου, Βιβής Παντελάκη εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και τις ευχές για μια χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα. Μετά από ένα σύντομο απολογισμό του προηγούμενου έτους από την πρόεδρο, την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης. Και οι δύο αναφέρθηκαν στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών στον τομέα του πολιτισμού και τόνισαν τη στήριξή τους    σε αυτόν.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου η οποία έπαιξε τραγούδια των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.

Ακολούθησαν τα έξη χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που χόρεψαν χορούς από τον Πόντο, τη Σαλαμίνα, την Προποντίδα, τον Έβρο, την Ήπειρο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερη παρουσίαση των χορών της Μικράς Ασίας έγινε από τα τμήματα των ενηλίκων λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Στην εκδήλωση επίσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Τριφυλίας Μερόπη Μυλωνά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Φρούσος, Δημήτρης Στριμπάκος και Μαρία Παναγοπούλου. Ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ,    ο πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων και υποψήφιος Δήμαρχος    Τριφυλίας Άκης Κατρίτσης. Οι πρόεδροι των Συλλόγων «Πυρσός» Μαίρη Γκότση, του «Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων» Ελένη Τσαγκάρη, του «Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού» Νίκος Κούρδογλου, της του «Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής» Μαίρη Φουντά. Η προϊσταμένη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φωτεινή Στυλιανού.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε βασιλόπιτα σε όλους τους παραβρισκόμενους. Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί της πίτας ήταν το μέλος της Φιλαρμονικής Σοφία Γεωργοπούλου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου.

Κ.Μπ.