Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 20:30

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

“Νέοι και ναρκωτικά: Δρόμοι εμπλοκής και τρόποι απεξάρτησης” είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνουν μεθαύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι δύο Φοιτητικοί Σύλλογοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών “Νικόλαος Πολίτης” στην Καλαμάτα. Ομιλητές θα είναι οι αστυνόμοι Β΄ Αναστάσιος Δεληγιάννης, με θέμα “Η ελληνική σκηνή των ναρκωτικών από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα. Προσέγγιση του ζητήματος ως σύγχρονο ολικό κοινωνικό και εθνικό φαινόμενο” και Νίκος Γεωργακόπουλος, με θέμα “Το φαινόμενο των ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα από τη χρήση στην οργανωμένη εγκληματικότητα διακίνησης”.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θανάσης Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και οι Δημήτρης Ταμπάκης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Χριστίνα Τσάτσουλη, αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η αστυνόμος Β΄ Σοφία Μπιτσώνη.