Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 08:11

Συναυλία των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου

Γράφτηκε από τον
Συναυλία των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου

 

Συναυλία των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο.

Οι μαθητές που θα παρουσιάσουν ένα μέρος της δουλειάς τους είναι οι: Παναγιώτα Πελεκούδα (πιάνο), Δημήτρης Αδαμόπουλος (πιάνο), Αλέξανδρος Γιαννακέας (πιάνο), Κώστας Μάρκου (πιάνο), Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου (φλάουτο με ράμφος), Ηλιάνα Ρούσσου (κιθάρα), Χαράλαμπος Κουσούλης (κιθάρα), Ιάσων Γεωργιόπουλος (κιθάρα), Ακριβή Μπακούρου (φλάουτο), Εύα Δίσκου (φλάουτο), Γιώργος Τσαούσης (κρουστά), Ζωή Κατσαπάρα (βιολί), Γιώργος Ζαγαρέλος (βιολί), Αθανάσιος Καρατζάς (κλαρινέτο), Παναγιώτης Μπάκας (ευφώνιο). Παράλληλα, σε κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ένας τυχερός θα κερδίσει μια από τις τρεις μηνιαίες υποτροφίες για την φετινή χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας αναφέρθηκε στις σχολές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες όπως είπε έχουν αυξήσει τους σπουδαστές τους, στη Σχολή Χορού κατά 30%, στο Δημοτικό Ωδείο κατά 20% και 50% στο Εικαστικό Εργαστήρι. «Αυτό σημαίνει πως οι σχολές της Φάρις παράγουν σημαντικό έργο και αυτό φαίνεται από τη σημαντική αύξηση που σημειώθηκε» συμπλήρωσε. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης μίλησε για τον εσωτερικό διαγωνισμό του ΔΩΚ που γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια, όπου οι σπουδαστές διαγωνίζονται για να κερδίσουν υποτροφίες για την επόμενη χρονιά. «Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό, καθώς παιδιά που έχουν διακριθεί μέσω αυτού στη συνέχεια έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην καριέρα τους» υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Δημήτρη Πλατανιά. Αναφορικά με τη συναυλία των αριστούχων μαθητών υποστήριξε πως το κοινό θα παρακολουθήσει μια βραδιά υψηλού επιπέδου, κάνοντας κάλεσμα στο κοινό να την απολαύσει από κοντά. Στη συνέχεια, ο Στάθης Γυφτάκης πρόσθεσε σχετικά με το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας με τίτλο «σΤης Ελιάς το Δάκρυ», πως φέτος θα φιλοξενηθούν αφηγήτριες οι οποίες δεν έχουν ξανά έρθει στην Καλαμάτα, έχοντας μεγάλη ιστορία στο χώρο της αφήγησης και συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε μια ανοιχτή παρουσίαση του Φεστιβάλ καθώς και σε ένα ταξίδι μνήμης με αφηγηματικές στιγμές προηγούμενων Φεστιβάλ. Εκπροσωπώντας τους παραμυθάδες, η Χριστίνα Δήμιζα γνωστοποίησε πως η αίθουσα θα είναι στολισμένη με “μνήμες” από τα προηγούμενα Φεστιβάλ, έχοντας  μια διαφορετική προσέγγιση της τέχνης της αφήγησης, μέσα από εικαστικές δημιουργίες της Μαρίας Παναγιωτοπούλου. «Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι πιστεύουν ότι τα λόγια έχουν δύναμη και το να εξασκούμαστε στη τέχνη του λόγου μας κάνει καλύτερους ανθρώπους» συμπλήρωσε.

Τ.Αν.


NEWSLETTER