Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 15:31

Στην ΚΑΚ έκοψε πίτα ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (βίντεο-φωτοραφίες)

Γράφτηκε από την

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία στον εμβληματικό για την εστίαση χώρο της Κεντρικής Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ).

Το κατάλληλα διαμορφωμένο αίθριο της αγοράς αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για την εκδήλωση, ενώ σηματοδότησε την συμβολική σχέση της πρωτογενούς παραγωγής με την εστίαση.

Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαρμαγιάς ο οποίος αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο του συλλόγου και την άριστη συνεργασία με την τοπική εκκλησία.

Ο πρόεδρος Νίκος Μαλαπέτσας και το Δ.Σ. του ΣΚΕΑΚ υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων και τα μέλη του συλλόγου, καθώς και αρκετούς συμπολίτες που παρέστησαν στην εκδήλωση.

Χαιρετισμούς απηύθυναν και αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο που παίζει η εστίαση στην τοπική οικονομία, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρ. Τσουκαλάς, π πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγ. Ξυγκώρος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μεσσηνίας Γ. Καπερώνης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γ. Εγγλέζος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ και της ΠΟΕΣΕ Γ. Καββαθάς, ο οποίος αφού συνεχάρη τον πρόεδρο και το Δ.Σ. για την διοργάνωση, αναφέρθηκε με στοιχεία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης και η μικρή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Παραβρέθηκαν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι εκπρόσωποι του αστυνομικού διευθυντή και του λιμενάρχη Καλαμάτας, αρχές που σχετίζονται όλες με την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

Η ξεχωριστή δυναμική παρουσία αντιπροσωπειών των Συλλόγων Εστίασης της Πελοποννήσου επιβεβαιώνουν την άψογη συνεργασία του κλάδου σε περιφερειακό επίπεδο. Παραβρέθηκαν από Ν. Αχαΐας ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάς. Γιατράς, ο αντιπρόεδρος Γ. Κούλης και ο γραμματέας Παν. Ματθαιόπουλος. Από Ν. Αρκαδίας ο πρόεδρος Πάρ. Κατσικερός, και ο γραμματέας Β. Αθανασιάδης, από Ν. Λακωνίας ο γραμματέας Σπ. Σελίμος, ο ταμίας Θεόδ. Μέγγος, τα μέλη Ν. Ζάβρας, και Χρ. Κασδαγλάνης. Από Ν. Αργολίδας ο πρόεδρος της εστίασης Ναυπλίου Σπ. Αφίφης και ο πρόεδρος της εστίασης Αργους Σπ. Λαζάρου, από Ν. Ηλείας ο πρόεδρος της εστίασης Πύργου Ν. Τζαμαλής και ο αντιπρόεδρος Β. Σιγούρος.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προσφορά τοπικών εδεσμάτων και δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παρευρισκόμενων. Η πίτα περιλάμβανε δύο φλουριά και οι τυχεροί κέρδισαν δώρα προσφοράς των αδελφών Κυρίμη για ένα διήμερο στο ιστορικό ξενοδοχείο “Κυρίμαι” στον Γερολιμένα και των εκπαιδευτηρίων Μπουγά για μία εκπαιδευτική υποτροφία στο “ΙΕΚ Ορίζων”.