Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 17:52

Αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη στα Φιλιατρά

Αφιέρωμα στη Μαρία Πολυδούρη στα Φιλιατρά

Εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη διοργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας μαζί με τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών “Ο Πυρσός”. 

Η εκδήλωση γίνεται με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Μικρομάνης “Μαρία Πολυδούρη” και του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 11 στις 6 μ.μ. στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πιπίνα Κουμάντου πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και η Μαίρη Γκότση πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός».

Για την ποιήτρια θα μιλήσουν η Παναγιώτα Παπαδημητρίου – Πολυδούρη , πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μικρομάνης «Μαρία Πολυδούρη» και ο Κώστας Κόλλιας Ερανιώτης, λογοτέχνης, πρώην δήμαρχος Τριφυλίας. Την ομιλία του κ. Κόλλια με τίτλο «Μαρία Πολυδούρη, η μοιραία ποιήτρια. Το πέρασμα της από τα Φιλιατρά» θα πλαισιώσουν με απαγγελίες ποιημάτων οι ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, Γιούλα Ζαχαροπούλου και Χρήστος Χήναρης, και με οργανικές συνθέσεις της Ανατολικής Μεσογείου οι μουσικοί Ταξιάρχης Γεωργούλης -ούτι και Γιάννης Πούλιος – βιολί.

Κ.Μπ.