Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 19:12

«Το τραγούδι του Πειρατή και της γοργόνας» από την ομάδα “Κοκου-Μουκλό”

Γράφτηκε από την
«Το τραγούδι του Πειρατή και της γοργόνας» από την ομάδα “Κοκου-Μουκλό”

 

 

Η Ομάδα Κουκλοθεάτρου “Κοκου-Μουκλό” θα παρουσιάσει «Το τραγούδι του Πειρατή και της γοργόνας» αύριο Κυριακή στις 12 μ., στο «Tsikibom studio» (Κουτσομητόπουλου 9).

Πρόκειται για δύο ιστορίες βασισμένες στη σειρά «Οικολογήματα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που συνθέτουν μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική που συνδυάζει το κουκλοθέατρο με το παιδικό θέατρο. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 5, 12 και 19 Μαρτίου στις 12 μ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ενας τραγουδοποιός στην προσπάθειά του να γράψει ένα τραγούδι για τη θάλασσα θα συναντήσει μία γοργόνα που έχει στολίσει την ουρά της με σκουπίδια κι έναν πειρατή που ψάχνει πλήρωμα για το καράβι του. Άραγε θα καταφέρει να βοηθήσει τη μικρή γοργόνα και τα πλάσματα του βυθού που το σπίτι τους έχει γεμίσει με σκουπίδια; Και πως ένας ονειροπόλος πειρατής, με βοηθούς τα παιδιά, θα σώσει τη γη από τα χέρια του «Φαφλατά»; Η παράσταση έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μην αφήνει τα παιδιά απλούς θεατές αλλά τα καλεί να συμμετέχουν με την γνώμη τους και τις αντιδράσεις τους κατά την διάρκεια της εξέλιξης του παραμυθιού. Η Ηρώ Θεοδώρου από την ομάδα “Κοκου-Μουκλό” και ο Πάνος Ταντής από την ομάδα “Tsikibom” συναντήθηκαν στην Καλαμάτα, και μπερδεύοντας την τέχνη του κουκλοθεάτρου και της μουσικής δημιούργησαν μία μοναδική παράσταση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: Ομάδα Κοκου-Μουκλό, Σκηνοθεσία: Βάσω Κουτσογεωργοπούλου, Ελένη Χρηστίδου, Κούκλες - σκηνικά: Ομάδα Κοκου-Μουκλό, Μουσική: Κώστας Θωμαΐδης, Πάνος Ταντής, Ζωντανή μουσική: Πάνος Ταντής, Εμψύχωση: Ηρώ Θεοδώρου, Πάνος Ταντής, Φωτογραφίες: Στέλιος  Σπυρόπουλος. Η παράσταση μεταφέρεται σε σχολεία και άλλους χώρους πολιτιστικών δράσεων κατόπιν συνεννόησης. Καθημερινά υπάρχει επίσης η δυνατότητα επισκέψεων σχολείων στο «Tsikibom studio», στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας. Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 6937126015 (Ηρώ Θεοδώρου), 6973688680 (Πάνος Ταντής).

 

 

 


NEWSLETTER