Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 08:35

Μέγαρο Χορού: Απόψε γιορτάζονται τα 10 χρόνια του συνόλου “Μελίφωνο”

Γράφτηκε από την

 

Τα 10 χρόνια από τη σύστασή του γιορτάζει φέτος το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Μελίφωνο”, με μία ξεχωριστή επετειακή συναυλία την ημέρα της Γυναίκας, σήμερα στις 8.30 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

«Έχοντας ιδρυθεί το Φεβρουάριο του 2013 ως ένα Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο, θεωρήσαμε πολύ ταιριαστό να γιορτάσουμε την πρώτη μας δεκαετία με μία συναυλία αφιερωμένη στη γυναίκα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, το “Μελίφωνο” χαίρει της υποστήριξης και αγάπης του κόσμου της Καλαμάτας και όχι μόνο και η συναυλία αυτή είναι φόρος τιμής σε όλους εσάς που μας υποστηρίζετε και μας παρακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στις αμέτρητες γυναίκες που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία και τον πολιτισμό» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συναυλία με τίτλο “Η δύναμη της φωνής” περιλαμβάνει μία ποικιλία έργων ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου και υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική, αρμονία, εορτασμό, αλλά και τροφή για σκέψη. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη της συμμετοχής του “Μελιφώνου” στον 2ο Διεθνή διαγωνισμό και φεστιβάλ χορωδιών Vox Lucensis, όπου θα εκπροσωπήσει την Καλαμάτα, αλλά και την Ελλάδα.

Φιλική συμμετοχή: Πιάνο: Λουκάς Γεώργας, Κρουστά: Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου, Κιθάρα: Δημήτρης Λιακόπουλος Salazar, Απαγγελία: Μαρία Κρασοπούλου, Χορωδία του 12ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας με υπεύθυνη την Ελένη Λούρα. H είσοδος του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 10 ευρώ και θα είναι ελεύθερη για παιδιά κάτω των 12 ετών. Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.