Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 13:41

Μεσσήνιοι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Μεσσήνιοι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών

Ξεκίνησε χθες το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, στο οποίο υπάρχουν 2 μεσσηνιακές παρουσίες των γραμμάτων, του ποιητή και δημοσιογράφου Βασίλη Ρούβαλη (φωτο) και της εκπαιδευτικού - βραβευμένης ποιήτριας Γιώτας Αργυροπούλου.

 Το φεστιβάλ θα διαρκέσει ως την Κυριακή και σε αυτό συμμετέχουν  κορυφαίοι ποιητές από 22 χώρες. Η ποιητική αυτή συνάντηση διοργανώνεται από τον Κύκλο Ποιητών σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη και άλλους πρωτοπόρους φορείς πολιτισμού και δήμους της Αττικής.

Ο Βασίλης Ρούβαλης ιδρυτικό μέλος του Κύκλου Ποιητών θα λάβει μέρος στην ημερίδα που θα γίνει την Πέμπτη στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο "Stanley" με θέμα "Ποίηση χωρίς σύνορα". Εκεί θα μιλήσουν ακόμη οι: Στάθης Γουργουρής, Δημήτρης Αγγελής, Aναστάσης Βιστωνίτης, Ντέσμοντ Ιγκαν, Βένο Τάουφερ, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Γιώργος Χουλιάρας.
Το ίδιο απόγευμα στις 8 στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών ο Βασίλης Ρούβαλης συντονίζει αναγνώσεις των ποιητών: Ντέσμοντ Ιγκαν, Κλεοπάτρας Λυμπέρη, Τασούλας Καραγεωργίου, Γιώργου-Ικαρου Μπαμπασάκη, Αγγελικής Σιδηρά, Αμάλ αλ-Τζουμπούρι. Την Παρασκευή στις 8 μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου συνεχίζονται οι αναγνώσεις.

Η Γιώτα Αργυροπούλου την Τετάρτη θα βρεθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ, στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα. Στην επίσκεψη θα μετέχουν ακόμη οι ποιητές: Αγγελος Καλογερόπουλος, Τασούλα Καραγεωργίου, Μαρία Κυρτζάκη, Ηρώ Νικοπούλου, Γιώργος Ρούβαλης, Βασίλης Ρούβαλης, Γιάννης Πατίλης. Την Πέμπτη στις 11 π.μ. θα γίνει αντίστοιχη επίσκεψη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

 Περισσότερα στοιχεία υπάρχουν στο σάιτ: http://athenswpf.wordpress.com