Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 15:21

"Ο Μάγος του Οζ" στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Η παιδική παράσταση "Ο Μάγος του Οζ" του Frank Baum σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Φερεντούρου θα παρουσιαστεί από το “Μικρό Θέατρο Λάρισας” σήμερα Σάββατο στις 5.15 μ.μ. και στις 7.15 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Μια μοναδική διαχρονική ιστορία που εστιάζει στις έννοιες της Φιλίας, της Αγάπης και του Σπιτιού. Ο «Θαυμαστός Μάγος του Οζ», μια από τις πιο γνωστές φανταστικές περιπέτειες στον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Όταν η Ντόροθι προσγειώνεται κατά λάθος στη μαγική χώρα του Οζ, συναντά στο δρόμο της το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο και το Λιοντάρι. Η ομάδα αυτών των παράξενων πλασμάτων ταξιδεύει για να συναντήσει τον Μάγο του Οζ στη Σμαραγδένια Πολιτεία. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν τα εμπόδια της κακιάς Μάγισσας Κατσίμπρα και τη βοήθεια της καλής Μάγισσας Αλέγκρα. Με ποιο τρόπο όμως θα επιστρέψει στο σπίτι της η Ντόροθι; Πώς θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες τους και ποιος θα τις κάνει τελικά πραγματικότητα; Γιατί το Λιοντάρι δεν ξυρίζει τα μουστάκια του, γιατί δεν πρέπει να κλάψει ο Τενεκεδένιος και τι ρόλο παίζουν τελικά οι μπότες του θείου Χένρι; Αυτά και άλλα πολλά, σε μια παράσταση γεμάτη φαντασία, γέλιο, χρώματα, μουσική και νοήματα για μικρούς και μεγάλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Δέσποινα Σακκή, Θωμάς Κοτζαμάνης, Αντιγόνη Μυλωνοπούλου, Νεφέλη Κωνσταντινίδη. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Διασκευή: Θεόδωρος Κανδυλιώτης, Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Εμμανουέλα Αλφιέρη, Κατασκευή Κοστουμιών: Τέτα Βασιλάτου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Πασχάλης Λόκας, Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης, Σχεδιασμός Κοστουμιών: Εμμανουέλα Αλφιέρη, Μουσική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Φερεντούρος. Διάρκεια: 85 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών). Προπώληση: viva.gr. H είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ.