Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 20:36

Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το βιβλίο του Παντελή Καψή

Γράφτηκε από την
Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το βιβλίο του Παντελή Καψή

 

Το βιβλίο «Η πτώση – 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς» του δημοσιογράφου Παντελή Καψή θα παρουσιάσουν στην Καλαμάτα ο συγγραφέας και ο δημοσιογράφος Θανάσης Λαγός τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις» Μεταίχμιο» και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας ο κ. Καψής , που διετέλεσε διευθυντής των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα «και εν συνεχεία υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και υφυπουργός, αρμόδιος για τη δημόσια τηλεόραση, θα παρουσιάσει τη δική του βιωματική και ερευνητική οπτική στα πολιτικά γεγονότα της εποχής του μνημονίου, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, το έντονο πολιτικό παρασκήνιο, την ανεπάρκεια πολλών πρωταγωνιστών, καθώς και τα χρόνια του άκρατου λαϊκισμού που ακολούθησε.

Ο κ. Καψής στο  βιβλίο του «Η πτώση – 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς» περιγράφει  την κατάρρευση της Κεντροαριστεράς εν καιρώ μνημονίων και απαντά στο εύγλωττο αλλά και σύνθετο ταυτόχρονα ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τόσο ακριβά το μνημόνιο, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης ψήφισαν μνημόνια και άντεξαν εκλογικά.


NEWSLETTER