Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 08:30

Εκδήλωση τιμής για τη μάχη στη Λιγούδιστα

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση τιμής για τη μάχη στη Λιγούδιστα

 

Η επέτειος της μάχης στη Λιγούδιστα τιμήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στη Χώρα, στη θέση “Γεφύρι του Μανούσου”.

Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλαν οι ιερείς Αριστείδης Λαμπίρης, Γεώργιος Μπούκας και Δημήτρης Ζέρβας. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαϊτάνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσης Δημητρόπουλος, ο υπολιμενάρχης Πύλου - πλωτάρχης Λεωνίδας Κουκούτσης και ο ανθυπαστυνόμος του Α.Τ. Γαργαλιάνων Αθανάσιος Φωτόπουλος.

Ο πατέρας Αριστείδης αναφέρθηκε στην ιστορία των γεφυριών της περιοχής και ευχήθηκε κάθε χρόνο να βρίσκεται ολοένα και περισσότερος κόσμος στις εκδηλώσεις.

Ο Στ. Αναστασόπουλος σχολίασε πως τα χώματα αυτά είναι όντως αιματοβαμμένα από τους αγώνες ηρώων και γι’ αυτό δεν πρέπει να λησμονούμε να αποδίδουμε τιμές.

Χαιρετισμό απέστειλε και ο συγγραφέας - ερευνητής Γιάννης Μπίρης, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς και έχει γράψει σχετικά, πρωτοστατώντας στην πρωτοβουλία της καθιέρωσης της επετείου της μάχης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μπάκα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν, ακόμη, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραβίδας και Τάσος Χρονόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ρομπάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βρεττάκος, ο πρώην δήμαρχος Χώρας Τάσος Τσορώνης κ.α.


NEWSLETTER