Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 22:32

Συζήτηση με θέμα «Τουρκικός Αναθεωρητισμός – Ελληνικός Πατριωτισμός»

Γράφτηκε από την
Συζήτηση με θέμα «Τουρκικός  Αναθεωρητισμός – Ελληνικός Πατριωτισμός»

 

Συζήτηση με θέμα «Τουρκικός Αναθεωρητισμός – Ελληνικός Πατριωτισμός» διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο “ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ”, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και οι εκδόσεις Ι. Σιδέρης, με αφορμή το βραβευμένο με το βραβείο εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα βιβλίο «Τα Σύνορα - Αναθεωρητισμός» του πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Μαλλιά.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στον χώρο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33, 5ος όροφος).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι εξής:

• Αλκιβιάδης Στεφανής Στρατηγός ε.α,, πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Σύμβουλος Κυβέρνησης για θέματα Ακριτικών Περιοχών και Αγίου Όρους

• Θεόδωρος Κατσούφρος Διεθνολόγος, πρώην στέλεχος του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Θεόδωρος Κατσούφρος ενώ θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς είναι πρέσβης επί τιμή. Κατάγεται από την ορεινή Γορτυνία (Στεμνίτσα).

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιστοποιητικό σπουδών από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ως Διπλωμάτης υπηρέτησε υπό 11 κυβερνήσεις και 15 Υπουργούς Εξωτερικών: στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Επιτετραμμένος στη Λιβύη, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Παρατηρητών στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην πΓΔΜ. Πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην πΓΔΜ, Πρέσβης στην Αλβανία, Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων. Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη τοποθετήθηκε Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον (2005-2009).

Τον Ιανουάριο του 2007 βραβεύτηκε στην Ουάσινγκτον με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για το έργο του στα Βαλκάνια.

Εισηγητής στο Μεταπτυχιακό «Δίπλωμα για τις Διαπραγματεύσεις» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο «Ασφάλεια και Συνεργασία στην Μεσόγειο» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο New York College.

Στον Αλέξανδρο Π. Μαλλιά για το βιβλίο “Τα Σύνορα – Αναθεωρητισμός”, απονεμήθηκε το 2021 το βραβείο “Παναγιώτης Φωτέας” για βιβλίο δοκιμίων ελεύθερου στοχασμού, το οποίο προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα στο υπουργείο Πολιτισμού Παναγιώτη Φωτέα.


NEWSLETTER