Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 12:45

Παρουσίαση βιβλίων για την Αρχαία Μεσσήνη

Παρουσίαση βιβλίων για την Αρχαία Μεσσήνη

Παρουσίαση βιβλίων για την Αρχαία Μεσσήνη θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης».

Θα παρουσιαστούν τα βιβλία των Κατερίνα Τζαμουράνη και Τάσου Ζόμπολα με τίτλο “Αρχαία Μεσσήνη – Ενσφράγιστες Λαβές Αμφορέων Οίνου” καθώς και αυτό της Εύης Λαμπροπούλου με τίτλο “Από την Αρχαία Μεσσήνη στην Ανδανία – Προβολή και Ανάδειξη της Μνήμης”.

Προλογίζουν: O καθηγητής Νικόλαος Ζαχαρίας (Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιωάννα Σπηλιοπούλου (Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών) και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης (Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Διευθυντής του Έργου της Αρχαίας Μεσσήνης). Ομιλητές θα είναι η Δρ. Ξένη Αραπογιάννη (Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, Διευθύντρια Ανασκαφής Αρχαίας Θουρίας) και ο Δρ. Νικόλαος Παπαδημητρίου (Διευθυντής Μουσείου Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου). Την εκδήλωση θα συντονίσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ελένη Ζυμή (Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).