Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 08:47

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας: Εορταστικές δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Γράφτηκε από την
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας: Εορταστικές δράσεις για τη  Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας συμμετέχει στον εορτασμό, με θέμα “Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής”, με δωρεάν είσοδο για το κοινό και την εκπαιδευτική δράση “Η Νέδα κι ο Πάμισος - Παραποτάμιες διαδρομές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας”.

Στο πλαίσιο της ωριαίας δράσης θα προβληθεί η σημασία των ποτάμιων συστημάτων ως πολιτισμικών αγαθών και πόρων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία ολόκληρης της Μεσσηνίας και ιδιαιτέρως των τοπικών κοινοτήτων που χωροθετούνται πλησίον τους.

Η καλή υγεία και η ποιότητα ζωής είναι συνυφασμένες με το νερό και τα υδάτινα συστήματα. Η προστασία επομένως της βιοποικιλότητας των ποταμών είναι αναγκαία καθώς και η ανάδειξη της πολιτισμικής τους αξίας.

Και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που η μουσειογραφική του σύλληψη θυμίζει τον χάρτη της Μεσσηνίας, σημαντική θέση κατέχουν η Νέδα και ο Πάμισος.

Οι υπεύθυνες αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Μαίρη Τσουλάκου και Κατερίνα Τζαμουράνη, μας περιμένουν να το ανακαλύψουμε από κοινού σήμερα και αύριο, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση στα τηλ. 27210 63118 και 6979-108085 (Κ. Τζαμουράνη).

Ν.Κ.


NEWSLETTER