Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 22:59

Εκδήλωση τιμής στους πεσόντες Κεφαλιναίους

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση τιμής στους πεσόντες Κεφαλιναίους

Τιμές στους πεσόντες Κεφαλιναίους και Ιθωμίτες στη Μάχη του Μανιακίου με επικεφαλής τον αντιστράτηγο Ηλία Κορμά, θα αποδώσει ο Δήμος Μεσσήνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κεφαλιναίων “Η Πρόοδος” αυτή την Κυριακή, τελώντας τρισάγιο στη μνήμη τους στην Κοινότητα Κεφαλινού, στην προτομή του αντιστράτηγου Ηλία Κορμά, στις 12.15 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τρισάγιο μπροστά από την προτομή του αντιστράτηγου Ηλία Κορμά θα τελεστεί από τον πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά. Θα ακολουθήσουν: Κατάθεση στεφάνων. Χαιρετισμοί του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων και του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κεφαλιναίων “Η Πρόοδος” Παναγιώτη Κορμά. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάση Χρήστου με τίτλο “Ο Ηλίας Κορμάς, πρωταγωνιστής στη μάχη του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825)”. Προσκλητήριο νεκρών. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εθνικός ύμνος. Παραδοσιακοί χοροί.
Οι προσφωνήσεις θα γίνουν από την αρχισμηνία Σοφία Κορμά και στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική και ο Δημοτικός Χορευτικός Όμιλος Μεσσήνης, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσήνης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι “Αγία Τριάδα” και “Παράδεισος” Καλαμάτας (τμήμα “Παναγιώτης Κεφάλας”).
Τελετάρχης ορίστηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσσήνης Νίκος Ρούτσης.

 

 


NEWSLETTER