Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 09:00

Eρχεται τον Αύγουστο το 3o Peloponnese Beer Festival

Γράφτηκε από την

Από τις 4 έως τις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 3rd Peloponnese Beer Festival, στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλ. Αγωγής) στην Καλαμάτα.

Tο Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας είναι μοναδικό στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να προβάλλει τους Έλληνες παραγωγούς μπύρας. Συμμετέχουν σε αυτό αποκλειστικά Ελληνικές Ζυθοποιίες με περισσότερες από 250 ετικέτες χειροποίητης μπύρας. Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν εξαίσιες Ελληνικές craft μπύρες με διάφορα αρώματα και γεύσεις, ενώ το μενού θα περιλαμβάνει ακόμα street food - και με vegan επιλογές. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και φέτος μια δυναμική μικρή επιχειρηματική έκθεση με επαγγελματίες από διάφορους τομείς, με την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. To “3rd Peloponnese Beer Festival only craft” τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Φάρις, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

- Την Παρασκευή 4 Αυγούστου το Φεστιβάλ ανοίγει με τις μουσικές μπάντες “Dr. Atomic Band” και “48 Ores ft Lukia”, μέσα από ένα μεγάλο πάρτυ με funk, soul, blues, disco, house και όλα τα είδη της μουσικής που έχουν αγαπήσει άνθρωποι κάθε εθνικότητας, ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας.

DR ATOMIC BAND: Οι Dr. Atomic Band δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 .Το όνομα τους είναι δανεισμένο από το comic “Dr. Atomic” του Larry Todd. Η μουσική τους είναι ένα κράμα από funk, soul, blues, jazz και μεταλλαγμένο ρεμπέτικο. Tο 2021 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ.

48 ORES ft LYKIA: Από τη δημιουργία του το συγκρότημα είχε τη φιλοσοφία να φτιάχνει μουσική για πάρτυ, χρησιμοποιώντας όλα τα είδη της μουσικής που έχουν αγαπήσει άνθρωποι κάθε εθνικότητας, ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας. Έχουν παίξει σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, από cafe, club έως μουσικές σκηνές, live stage και γήπεδα.

- Το Σάββατο 5 Αυγούστου το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τις μουσικές μπάντες “Ακροβάτες” και “Κούπες”. Έντεχνη , pop rock μουσική σκηνή, αλλά και παραδοσιακά ακούσματα με το κλαρίνο και τη γκάιντα πρωταγωνιστούν αποδοσμένα σε ροκ ρυθμούς.

AKROVATES BAND: Το νέο μουσικό συγκρότημα της Καλαμάτα σκοπό έχει να σας παρουσιάσει μουσικές που ισορροπούν μεταξύ της έντεχνης, pop rock μουσικής σκηνής με παραδοσιακά στοιχεία.

KOUPES BAND: Οι Κούπες είναι μία εξαμελής μπάντα που ακροβατεί ανάμεσα στο ροκ και την παράδοση. Στα live τους πέρα απ τα δικά τους κομμάτια, παρουσιάζουν και πασίγνωστες διασκευές, παιγμένες με έναν ιδιαίτερο μοναδικό τρόπο που ξεσηκώνουν το ακροατήριο. Απ τη μία το κλαρίνο και η γκάιντα να πρωταγωνιστούν και απ’ την άλλη οι ηλεκτρικές κιθάρες, μαζί με το μπάσο και τα τύμπανα να γκρουβάρουν σε ροκ ρυθμούς, σε παρακινούν να ακολουθήσεις αυτήν την μοναδική ενέργεια, παρέα με την υπέροχη φωνή της Φρειδερίκης.

- Την Κυριακή 6 Αυγούστου το πρόγραμμα κλείνει με τους αγαπημένους “Koza Mostra”, το πιο αντιπροσωπευτικό ethnic-rock συγκρότημα της χώρας. Βασικό χαρακτηριστικό των συναυλιών τους αποτελεί η ενέργεια που βγάζουν επί σκηνής κάτι που ξεσηκώνει μέχρι και τα πιο “δύσκολα” κοινά, δημιουργώντας ένα πάρτυ σε κάθε τους εμφάνιση. Open Act: Εισαγγελέας.

KOZA MOSTRA: Δημιούργημα του μουσικοσυνθέτη Ηλία Κόζα στις αρχές του 2012 (ο οποίος και υπογράφει όλες τις συνθέσεις του σχήματος) και γνωστοί για την επανασύσταση της παραδοσιακής, λαϊκής και ρεμπέτικης του μεσοπολέμου μουσικής φιλτραρισμένης μέσα από ska, rock, punk ηχοχρώματα, αναδεικνύουν το πόσο σύγχρονη και επίκαιρη μπορεί να είναι τελικά η παράδοση και η κουλτούρα μας. Δεν είναι τυχαίος άλλωστε και ο χαρακτηρισμός του “Alcohol is free” ως classic & iconic από τους ίδιους τους παραγωγούς της Eurovision, συμμετοχή η οποία έφερε και την καλύτερη θέση της τελευταίας 15ετίας για την χώρα μας. Κάποιες από τις συνεργασίες τους που ξεχώρισαν δισκογραφικά είναι αυτή με τον Μίκη Θεοδωράκη τραγούδι “Λεβέντης” για το οποίο ο ίδιος σχολίασε (υπερβάλλοντας) πως “Δόθηκε πνοή σε ένα πεθαμένο τραγούδι μου”, αλλά και με διεθνή ονόματα όπως οι Gogol Bordello και Dubioza Kollektiv.

Open Act Eisaggeleas "Εισαγγελέας" κατά κόσμον Γιώργης Σεντεμέντες. Είναι έφηβος και η μεγάλη του αγάπη είναι η στιχουργία με την οποία μπορεί και αποτυπώνει τα συναισθήματά του πάνω σε ένα χαρτί. Τα τραγούδια του είναι όλα βιωματικά και η έμπνευσή του προέρχεται από τις συναναστροφές του με τους ανθρώπους και τις εμπειρίες που αποκτά. Αγαπά πολύ την Καλαμάτα, που αποτελεί έμπνευση πηγής. Μέσα απ' τους στίχους του εκφράζεται ελεύθερα και έχει σαν στόχο να ενώσει και να αγγίξει τον κόσμο κι όχι να ξεχωρίσει από αυτόν. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο viva.gr.