Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 17:14

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Τυφλός καθρέφτης" του Αριστοτέλη Φράγκου  

 

Ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ποίηση, απαγγελίες και τραγούδι, αποτέλεσε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Τυφλός καθρέφτης», που έγραψε ο Καλαματιανός λογοτέχνης Αριστοτέλης Φράγκος και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Τάδε Εφη".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Ρεξ”, στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Ιωάννης Πλεμμένος, Διδάκτορ του Πανεπιστήμιο του Gabrige, κύριος ερευνητής στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής και σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ο Αγγελος Λάππας, φιλόλογος, λογοτέχνης. Η πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, συγγραφέας και λογοτέχνις Αντωνία Παυλάκου προλόγισε, συντόνισε την εκδήλωση και μετέφερε γραπτό χαιρετισμό του πρέσβη επί τιμής Χρίστου Κοντοβουνήσιου, μέλους της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ο οποίος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί. Ποιήματα διάβασε ο ηθοποιός Γεώργιος Τσαπόγας και η Τέτα Βασιλάκη συνόδευσε μουσικά με πιάνο και τραγούδι.

Ο συγγραφέας, μεταξύ άλλων, είπε: "Σχετικά με τη γενεσιουργό διαδικασία των ποιημάτων που συγκρότησαν την οντότητα της συλλογής "Τυφλός Καθρέφτης" επισημαίνω ότι αφού διέσχισαν αίσια τις συμπληγάδες της ωριμότητάς τους και επιλέξαμε με την Αντωνία Παυλάκου ως κατάλληλο εξώφυλλο τον πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ, υποβλήθηκαν στην γραφιστική επιμέλεια του εκδοτικού οίκου "Τάδε Εφη" και κυκλοφόρησε το βιβλίο των 88 σελίδων, με 63 ποιήματα, που χωρίζονται σε 9 ενότητες μέσω των ισάριθμων τάγκα που παρεμφαίνονται και έχουν περιεχόμενο από την αρχαιοελληνική πραγματικότητα".

Είναι η 15η ποιητική συλλογή του Αριστοτέλη Φράγκου, και συνολικά το 21ο βιβλίο που έχει εκδώσει από το 1982 μέχρι σήμερα.

Σε δήλωσή του ο κ. Φράγκος ανέφερε: "Γράφω για να περιγράψω τις εκρηκτικές εκείνες στιγμές όπου οι ποικίλες αντιπαραθέσεις της ζωής, άλλοτε λεηλατούν ανηλεώς τη νηνεμία της ψυχικής μου γαλήνης ή κομματιάζουν ασύδοτα τους ανυπεράσπιστους προβληματισμούς μου. Και άλλοτε πάλι, καθώς θωρακίζονται με τόλμη, σπάζουν τα σκοτάδια του φόβου, της αβεβαιότητας, του θυμού και παιχνιδίζουν ανέμελα με τα χρώματα της ελπίδας".

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών ο Αριστοτέλης Φράγκος ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον ίδιο αλλά και τους συντελεστές της εκδήλωσης, συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε βιβλία στους παρευρεθέντες.

Κ.Δρ.