Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 20:50

“Ακούμε τους Νέους 2023”: Συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης

Tο Πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους 2023” υλοποιεί το Σωματείο "Διάζωμα" σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Τρίτο Πρόγραμμα και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου, έχοντας ως στόχο να συστήσει νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.

Το πρόγραμμα αυτό εκπόνησε η πιανίστα και υπεύθυνη υλοποίησης του Προγράμματος Πόπη Μαλαπάνη. Κατόπιν διαγωνισμού που διεξήγαγε το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, επιλέχθηκαν τρεις ταλαντούχες καλλιτέχνιδες, η Αριέτα Λιάτση στο βιολί, η Μαρία-Έλλη Πετρίδου στο τσέλο και η Αγγελική Γιαννοπούλου στο πιάνο, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν πολλαπλές ατομικές συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Κορωνίδα όλων θα είναι μία κοινή τους συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου θα έχουν τη χαρά να συμπράξουν σε εμβληματικά έργα μουσικής δωματίου με τους αναγνωρισμένους μουσικούς Νίκο Μάνδυλα (κορυφαίος Ά στα πρώτα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και Ηλία Σδούκο (κορυφαίος Ά στις βιόλες της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής). Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.