Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 20:48

Ξεχωριστή εκδήλωση στη βιβλιοθήκη Φιλιατρών

Ξεχωριστή εκδήλωση στη βιβλιοθήκη Φιλιατρών

 

Ξεχωριστή και ιδιαίτερη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αυλή της βιβλιοθήκης - περίπτερο στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

«Από το σκοτάδι στο φως» ήταν ο τίτλος της και πραγματικά μέσα από αυτήν αναδείχθηκε πώς ο άνθρωπος μπορεί με τη θέληση του μέσα από το σκοτάδι που ίσως βρεθεί σε κάποια στιγμή της ζωής του να ξαναβγεί στο φως.

Καθηλωτική ήταν η αφήγηση του Λεωνίδα Κουρσούμη, που η ζωή τού έταξε να ζήσει ως άστεγος, αλλά μέσα από αυτή τη συνθήκη κατάφερε να δημιουργήσει το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. Και όχι τυχαία αφού, όπως ανέφερε, το βιβλίο είναι η μεγάλη του αγάπη. Έτσι με τη βοήθεια μιας μικρής ομάδας ανθρώπων αυτό έγινε πράξη. Η αφήγησή του μπορεί να επικεντρώθηκε στη δράση του, την ΑΜΚΕ «Ανέστιος», ωστόσο περιείχε και πολλές αναφορές για τη ζωή του ως αστέγου και τα συναισθήματα που βίωσε σε όλη αυτή την πορεία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού Νίκος Κούρδογλου που καλωσόρισε το κοινό. Η ψυχολόγος Ζωή Μαρούκη επισήμανε μεταξύ άλλων πως οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει στη ζωή του ανθρώπου όλα είναι αναστρέψιμα όσο χρόνο και να χρειαστεί για αυτό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τη Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών «…Περί Βιβλίων» του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού και το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων.

Να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν αρκετά βιβλία από πολίτες και συλλόγους της περιοχής, τα οποία θα προσφερθούν στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων.

Κ.Μπ.