Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 08:15

Ξεκινάει την Παρασκευή το 13ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (βίντεο)

Ξεκινάει την Παρασκευή το 13ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (βίντεο)

Το 13ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας πραγματοποιείται από την Παρασκευή 28 μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουλίου, σ’ έναν φοβερό χώρο που είναι το ΑΣΟ Παμίσου, στον Αρι, δίπλα στο ποτάμι.

Μέσα στα τελευταία χρόνια, το εν λόγω φεστιβάλ έχει καταφέρει να λειτουργεί ως πυρήνας δημιουργίας, τέχνης, αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Είναι μία διεθνής διοργάνωση από εθελοντές και φορείς της πόλης. Φιλοσοφία του είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας των νέων και η προσφορά σε χώρους, στους οποίους μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Επιπλέον, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει λάβει το Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας EFFE 2019-2020 για αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης στην Ευρώπη. Το σήμα αυτό απονέμεται σε φεστιβάλ που είναι ενσωματωμένα στην ευρωπαϊκή καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα. 

«Πάμε για το μεγάλο event με μεγάλα ονόματα και πολλές δραστηριότητες» επεσήμανε, χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Φιλάρετος Βούρκος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Είναι η δεύτερη φάση για φέτος, πριν από ένα μήνα είχαμε και την urban έκδοσή του στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

«Ηδη έχουμε τουλάχιστον 1.000 άτομα επισκέπτες, εκτός Καλαμάτας και καλούμε τον κόσμο να προμηθευτεί εισιτήρια από την προπώληση, να προλάβει. Θα είναι πραγματικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που έχουμε κάνει μέχρι τώρα», τόνισε ο κύριος Βούρκος. Πληροφόρησε, επίσης, ότι ο κόσμος θα μπορεί να πάει και χωρίς να πάρει αυτοκίνητο, θα υπάρχει μεταφορά με το ΚΤΕΛ και τα δρομολόγια θα ανακοινωθούν στη σελίδα του φεστιβάλ.

Στις φετινές εκδηλώσεις μετέχουν γνωστοί Ελληνες μουσικοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας, η Ματούλα Ζαμάνη, καθώς και γνωστά συγκροτήματα. Η Φωτεινή Αράπη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσίασε αναλυτικά το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που έχει ώς εξής: Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C, Λόγος Τιμής, Δ. Φαρμάκης, Ημαρτον (Παρασκευή 28 Ιουλίου). Ματούλα Ζαμάνη, Χατζηφραγκέτα, Γιαγκίνηδες, Χρόνος Μηδέν, (Σάββατο 29 Ιουλίου). Σωκράτης Μάλαμας, Novel 729, Γκιντίκι, Otros mundos (Κυριακή 30 Ιουλίου).

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εκτός από τις συναυλίες, το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάρα πολλές παράλληλες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, δραστηριότητες στο ποτάμι, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, γκράφιτι, dirt bikes, ολοήμερα πάρτι, bazaar, εργαστήρια για παιδιά, χορευτικά workshops, προβολές και πάρα πολλά άλλα, συμπλήρωσε. Συμμετέχουν: SKYCREW CIRCUS ARTS / Φεστιβάλ Μηδέν / Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας / Culti Multi ΚΟΙΝΣΕΠ / Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας. 

Εισiτήρια προπωλούνται στο βιβλιοχαρτοπωλείο “Κονταργύρη” (23ης Μαρτίου, στην Καλαμάτα) και στο “Marina Garden Bistro” (Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας). Παράλληλα, συνεχίζεται η προπώληση ηλεκτρονικά στο viva.gr. Οι θεατές θα μπορούν να τα προμηθευτούν και την ημέρα της συναυλίας, στην είσοδο. Μέσα στο χώρο θα υπάρχει φαγητό και ποτό για όποιον θέλει και σε παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.  

Κ.Δρ.