Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 17:26

Την Παρασκευή ξεκινούν οι 7ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Την Παρασκευή ξεκινούν οι 7ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

 

Το φεστιβάλ Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας (International Kalamata Music Days) ξεκινάει την Παρασκευή για 7η συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζοντας και φέτος κορυφαίους μουσικούς από όλον τον κόσμο.

Η εναρκτήρια συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με το Πιάνο Τρίο Isimsiz σε έργα Haydn, Korngold και Brahms. Το Σάββατο το σύνολο Ex Silentio παρουσιάζει μία βραδιά Μπαρόκ Μουσικής με έργα των Vivaldi, Handel, Rameau και Rebel, ενώ την Κυριακή παρουσιάζονται τρεις διαδοχικές εκδηλώσεις: με την Αγγελική Γιαννοπούλου, την τελική συναυλία του masterclass βιολιού, βιόλας και μουσικής δωματίου με τον Pablo Hernán Benedí και την προβολή ταινιών βωβού κινηματογράφου συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Moving Band, τον Τρύφωνα Τύπου και τον Αριώνα Γυφτάκη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τη Δευτέρα παρουσιάζεται η τελική συναυλία των masterclasses πιάνου και βιολιού με την Αλεξία Μουζά και τον Felix Froschhammer.

 

Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Trio Isimsiz δημιουργήθηκε το 2009 στο Guildhall School of Music & Drama. Αποτελείται από τους Erdem Misirlioglu, Erdem Misirlioglu και Edvard Pogossian. Το 2015 κέρδισε το 1ο Βραβείο και το Βραβείο Κοινού στον Διαγωνισμό του Τρόντχαϊμ, και το 2017 το 2ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Haydn στη Βιέννη. Το 2013 επιλέχθηκαν για εκπροσώπηση από τη Young Classical Artists Trust (YCAT) και το 2018 τους απονεμήθηκε υποτροφία από το Borletti-Buitoni Trust (BBT). Το τρίο έχει εμφανιστεί ευρέως στην Ευρώπη, με κορυφαίες εμφανίσεις να περιλαμβάνουν τα φεστιβάλ των Stavanger, Mecklenburg-Vorpommern, Peasmarsh και Gower (μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 3), το Tivoli Concert Hall, το Snape Maltings, το Fundacion Juan March στη Μαδρίτη και το Marianischer-Saal στη Λουκέρνη. Πέραν αυτού, έχουν πραγματοποιήσει περιοδείες στην Κίνα και την Αργεντινή. Το Trio Isimsiz είναι υπότροφο στο Guildhall School of Music & Drama.

 

21:00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή) – Είσοδος €10 (μειωμένη €5)

Τα εισιτήρια διατίθενται την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο (10:00-12:00 ) & Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (19:00-21:00).

Κρατήσεις δελτίων εισόδου: 27214 03902 (Καθημερινές: 10:00-12:00 και 19:00-21:00)

Προμηθευτείτε το ενιαίο festival pass για να παρακολουθήσετε όλες τις συναυλίες:

€40 και €20 (μειωμένο).


NEWSLETTER