Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 23:12

Καλαμάτα: Ετοιμασίες για την έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» με έργα του διεθνούς φήμης Γ. Τατάκη

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ετοιμασίες για την έκθεση «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» με έργα του διεθνούς φήμης Γ. Τατάκη

 

Την πρώτη  εισαγωγική έκθεση του έργου «Καρυάτις» στην Ελλάδα με τίτλο «Καρυάτις: Έκθεσις άλφα» παρουσιάζει ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Γιώργος Τατάκης στην Καλαμάτα από τις 2 Αυγούστου έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί  στον χώρο όπου φιλοξενείται η περίφημη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» και σηματοδοτεί το ντεμπούτο του πολυβραβευμένου έργου στη χώρα μας.

Με μια διακεκριμένη διεθνή πορεία και δημοσιεύσεις σε διεθνή μέσα συμπεριλαμβανομένων των New York Times,  του National Geographic, του LFI και πολλών άλλων, ο Γιώργος Τατάκης έχει καθιερωθεί ως ηγετική μορφή στον κόσμο της φωτογραφίας. Οι επιβλητικές εικόνες του, που χαρακτηρίζονται από μία μοναδική καλλιτεχνική αποτύπωση, έχουν γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τον φακό του, ο Τατάκης αποτυπώνει επιδέξια την ουσία των γυναικείων ελληνικών τοπικών φορεσιών, προβάλλοντας τις περίπλοκες λεπτομέρειες , την πολιτιστική σημασία και τη διαχρονική ομορφιά που ενυπάρχουν σε κάθε ένδυμα.

Βυθιστείτε στον μαγευτικό κόσμο των Καρυάτιδων, όπου η παράδοση και η τέχνη συμπλέκονται άψογα. Οι αριστοτεχνικές συνθέσεις του Τατάκη μεταφέρουν τους θεατές σε μια περασμένη εποχή, όπου η χάρη και η κομψότητα της ελληνικής θηλυκότητας ζωντανεύουν μέσα από τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και ένα καλλιτεχνικό όραμα που υπερβαίνει το χρόνο.

Ο χώρος που φιλοξενεί την Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», χρησιμεύει ως τέλειο σκηνικό για αυτήν την εισαγωγική έκθεση. ‘Ενας πραγματικός φάρος αφιερωμένος στην προβολή και τη διαφύλαξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των ελληνικών τοπικών φορεσιών και την προώθηση της πολιτιστικής κατανόησης.


NEWSLETTER