Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 07:54

"1o Γαστρονομικό-Μουσικό Φεστιβάλ" στην Καλαμάτα - Ξεκινά σήμερα με συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

"1o Γαστρονομικό-Μουσικό Φεστιβάλ" στην Καλαμάτα - Ξεκινά σήμερα με συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

 

 

Ανοίγει τις «πύλες» του σήμερα το "1o Γαστρονομικό-Μουσικό Φεστιβάλ", το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην Καλαμάτα, με γνώμονα την ανάδειξη των τοπικών μεσσηνιακών προϊόντων.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει κιόσκια με τουριστικά γραφεία, τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν φυσικά τοπικά μαγαζιά εστίασης καθώς και μικροπαραγωγοί, που θα αναδείξουν τα προϊόντα τους π.χ. παστό, λαδί, κρασί, ούζο, μέλι, δίπλες, λαλάγγια, κομπόστες, παστέλι, χυλοπίτες, λουκάνικα κλπ. Το παρών θα δώσουν και σύλλογοι της Μεσσηνίας (Μουσικοί, Λαογραφικοί, Χορευτικοί, Φωτογραφικοί, Φιλοζωικοί, Ορειβατικοί, Σκοπευτικοί) οι οποίοι θα μπορούν να παρουσιάζουν τη δράση τους και να κάνουν εγγραφές νέων μελών. Ακόμα θα γίνουν εκδηλώσεις που θα συνδυαστούν με ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα ήθη και έθιμα καθώς και την τοπική μουσική και τους χορούς της Μεσσηνίας. Παράλληλα έχει σχεδιαστεί να έχει δρώμενα όπως: Street Food, Βουβός κινηματογράφος, Κατασκευή παιχνιδιών από μπαλόνια, Κουκλοθέατρο, Θέατρο σκιών, Κλόουν, Σεμινάριο γκράφιτι, Σεμινάριο Barista.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η αποκορύφωση κάθε ημέρας θα καταλήγει στις μουσικές βραδιές που θα οργανωθούν κατά την διάρκεια του τριήμερου με τοπικά σχήματα/μπάντες καθώς και τους μεγάλους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν. Απόψε θα τραγουδήσει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και οι «Otros Mundos», τη δεύτερη μέρα 12 Αυγούστου θα δοθεί συναυλία με τους Μπίγαλη, Πωλίνα, Μαντώ, Βόσσου και τους Alcatrash, ενώ το Φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία της Γωγώς Τσαμπά με τον Άρη Μουγκοπέτρο και το σχήμα «Εκείνοι & Εκείνη». Το Φεστιβάλ κάθε μέρα θα ξεκινά στις 7 μ.μ.. Προπώληση γίνεται στο ticketservices.gr, ενώ η είσοδος σε παιδιά κάτω των 15 ετών είναι δωρεάν.