Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 15:30

Οι “Cinema Paradiso Project” συναντούν τον Ennio Morricone

Γράφτηκε από την
Οι “Cinema Paradiso Project” συναντούν τον Ennio Morricone

 

Οι “Cinema Paradiso Project” θα «συναντήσουν» σήμερα στις 9.15 μ.μ. τον Ennio Morricone, στον προαύλιο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Η σχέση του σχήματος με τον “Maestro” είναι ιδιαίτερη καθώς η μουσική του Morricone για την ταινία “Nuovo Cinema Paradiso” αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του σχήματος αλλά και του ονόματος που έδωσαν στο όλο εγχείρημα. Δέκα χρόνια μετά, έρχονται να αποδώσουν φόρο τιμής στο θρυλικό αυτό συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής. Ο πρωτότυπος, ανατρεπτικός αλλά και βαθιά μελωδικός Morricone άφησε το μουσικό του στίγμα βαθιά χαραγμένο. Ανάμεσα σε ένα ευρύτατο φάσμα δημιουργίας σε πάνω από 500 ταινίες, οι “Cinema Paradiso Project” επιλέγουν και διαμορφώνουν μια παράσταση που φωτίζει αυτήν ακριβώς την επιρροή του Morricone στη μουσική του κινηματογράφου αλλά και στο έργο καλλιτεχνών από τον χώρο της pop, rock, latin και της jazz μουσικής όπως oι Nicola Piovani, Hans Zimmer, Bruce Springsteen, Radiohead, Quincy Jones, Sarah Brightman, Dulce Pontes, Eumir Deudato, Norah Jones…

Από την εποχή που ο Sergio Leone γύριζε τις ταινίες του βάζοντας στα ηχεία του κινηματογραφικού σετ τη μουσική του τότε πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη ώστε “να έρθουν οι ηθοποιοί στην κατάλληλη διάθεση”, ο Ennio Morricone έγραψε ιστορία. Μια ιστορία που ξεκινά από τα Ιταλικά Western του ’60 και διευρύνεται σε όλο τον κόσμο, μέχρι πριν 3 χρόνια που η συνθετική του πένα έπαψε σαν πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων. Οι “Cinema Paradiso Project” υπόσχονται ένα γοητευτικό ταξίδι με όχημα τις εμβληματικές συνθέσεις και τις πανέμορφες μελωδίες του “Maestro”. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στη Συλλογή «Βικτωρία Γ. Καρέλια» κατά τις ώρες λειτουργίας της Συλλογής. Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ. Πληροφορίες: τηλ. 27210 86923 – 27210 86927.


NEWSLETTER