Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 21:40

"Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων" από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

"Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων" από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την πολύ γνωστή ταινία "Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων" προβάλει αύριο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

 

Με μία ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στα όρια της κωμωδίας και του εγκλήματος, ο Βρετανός Ντάνι Μπόιλ του "Slumdog Millionaire" και του "Trainspotting", με αυτή την ταινία έκανε την είσοδό του στο χώρο του κινηματογράφου. Χαρακτηριστικά της είναι οι γρήγοροι ρυθμοί, το σασπένς, η «σκοτεινιά» και οι μακάβριες, μα συνάμα ξεκαρδιστικές σκηνές.

Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στο Εδιμβούργο. Αποφασίζουν να νοικιάσουν το τέταρτο δωμάτιο, όμως ο χρόνος συνύπαρξης με το νέο τους συγκάτοικο αποδεικνύεται μικρός, αφού σύντομα βρίσκεται νεκρός. Βρίσκουν, όμως, μια βαλίτσα με χαρτονομίσματα και κάπου εκεί ξεκινούν τα διλήμματα και τα μπλεξίματα και για τους τρεις.

Το "Shallow Grave" κέρδισε 14 συνολικά διεθνή βραβεία με κυριότερο το Βafta καλύτερης βρετανικής ταινίας το 1995 και έδωσε στο σκηνοθέτη την προσωνυμία του αναγεννητή του Βρετανικού κινηματογράφου.

Μαζί με την ταινία θα προβληθεί το "Vincent" το μικρού μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τιμ Μπάρτον (Ο Ψαλιδοχέρης, Sweeny Todd). 

 

Παίζουν: Ewan McGregor, Christopher Eccleston, διάρκεια: 92 λεπτά. Στην κεντρική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας στις 9.15 μ.μ.. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.