Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 20:04

Ενημερωτική ημερίδα για καρκίνο μαστού στα Φιλιατρά

Ενημερωτική ημερίδα για καρκίνο μαστού στα Φιλιατρά

 

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στα Φιλιατρά.

Η ημερίδα θα γίνει στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στις 11.30 το πρωί και την διοργανώνουν ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Σύλλογος «Ο Πυρσός» και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Ομιλητές θα είναι: Ο Δρ. Αθανάσιος Χαλαζωνίτης συντονιστής διευθυντής Ακτινολογικού Εργαστηρίου και διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα» με θέμα «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού». Η Κούλα Κοκονέζη έφορος Δ.Σ. του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», εκπαιδευμένη εθελόντρια γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού, με θέμα «Προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού. Δράσεις του Συλλόγου "Άλμα Ζωής"».

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοπαθολογίας «Analysis» της Αλεξάνδρας Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη στα Φιλιατρά, θα γίνονται δωρεάν εξετάσεις για βιολογικούς δείκτες CA 125 και CA 15.3 σε όλες τις γυναίκες άνω των 30 ετών μέχρι το τέλος του έτους.

Κ.Μπ.