Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 22:26

ΔΗΠΕΘΕΚ: Στις 16/12 η πρεμιέρα του “Θεού της Σφαγής”

Γράφτηκε από την
ΔΗΠΕΘΕΚ: Στις 16/12 η πρεμιέρα του “Θεού της Σφαγής”

 

Το εξαιρετικό έργο της διάσημης Γαλλίδας συγγραφέως Γιασμίνα Ρεζά “-” σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην παράσταση, θα παρουσιάσει για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024 το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

H πρεμιέρα θα γίνει το ερχόμενο  Σάββατο (16/12) στις 9 μ.μ.  ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 17/12, 18/12, 29/12, 30/12, 7/1, 8/1 και κάθε Κυριακή και Δευτέρα μέχρι και τον Φεβρουάριο. Το έργο έχει ως αφορμή τη συμπλοκή δύο εντεκάχρονων παιδιών σ' έναν τόπο παιχνιδιού, σε μια παρισινή πλατεία. Το έργο περιγράφει τη συνάντηση, σ' ένα αστικό διαμέρισμα, των δύο ζευγαριών που καλούνται να συζητήσουν τον τσακωμό των παιδιών τους, με τρόπο ώριμο και πολιτισμένο. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι γονείς χάνουν τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν "παιδιά". Καθώς κανείς από τους τέσσερις δεν αντέχει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης, οι χαρακτήρες συγκρούονται, εφευρίσκουν συμμάχους και ανακαλύπτουν τον εχθρό στο ίδιο τους το σπίτι. Τελικά θα εκραγούν, αναδεικνύοντας ως νικητή τον θεό της σφαγής. Μαζί με τον Γιώργο Κιμούλη θα παίξουν ακόμα οι ηθοποιοί Αναστασία Κατσιναβάκη, Ισιδώρα Μπουζιούρη και Βασίλης Πουλάκος.

ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕΚ

Παράλληλα, η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ θα παρουσιάσει τον “Κεραμιδοτρέχαλο” της Άλκης Ζέη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννηση της σπουδαίας Ελληνίδας συγγραφέως και την ανακήρυξη του 2023 σε λογοτεχνικό έτος Άλκης Ζέη. Πρόκειται για ένα υπέροχο έργο, βαθιά ανθρώπινο, τρυφερό και άμεσο, με σαφέστατες αναφορές στη μοναξιά και στην καταπίεση, μιλώντας παράλληλα για τον ρόλο της οικογένειας, τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας. Ταυτόχρονα, είναι ένα έργο με ξεκάθαρα οικολογικά μηνύματα, με παιδαγωγικό και βεβαίως ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που προσφέρεται τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Η σκηνοθεσία είναι της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη και παίζουν οι ηθοποιοί, Εύη Γιαννακοπούλου, Άρης Τσαμπαλίκας, Τάσος Τσώνης και Νεκτάριος Παπαλεξίου. Η πρεμιέρα θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (17/12) και θα ακολουθήσουν παραστάσεις το Σάββατο 30/12 και την Κυριακή 8/1.


NEWSLETTER