Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 18:01

Πρωτότυπες δραστηριότητες στη Βαμβακού

Πρωτότυπες δραστηριότητες στη Βαμβακού

  

Πρωτότυπες δραστηριότητες και θεματικές εμπειρίες ως τις πρώτες ημέρες του 2024 έχει προγραμματίσει η Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Λαμπερά Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα στον Πάρνωνα

«Μία μουσική παράσταση για όσους νιώθουν παιδιά και «το ταξίδι της παπλωματούς» (23/12), ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο (23/12) αλλά και ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας με τη γυναίκα του Άγιου Βασίλη (24/12), μας οδηγούν στα μελωδικά Χριστούγεννα στο εστιατόριο – καφέ Βουρέικο (25/12). Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων (26/12), μία παράσταση κουκλοθεάτρου θα μας αποκαλύψει της προ-προ-προγιαγιάς τη χριστουγεννιάτικη συνταγή και τα μυστικά της» σημειώνεται αρχικά.

-Πρωτομηνιά Πρωτοχρονιά μες στο χωριό και στον χιονιά

«Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, ξεπροβοδίζουμε το 2023 με των ξωτικών τα χάχανα και των παιδιών τα γέλια (30/12), σε ένα θεματικό εργαστήρι χημείας στο εορταστικό V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF)» συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση. Τα Βαμβακίτικα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς (31/12) αναβιώνουν μαζί με γέλια και μελωδίες, πλημμυρίζοντας το χωριό με νότες, ενώ η μουσική Πρωτοχρονιά στο Βουρέικο (01/01) στρώνει το πρώτο τραπέζι της χρονιάς με ένα λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα.

-Τα Φώτα κι ο Φωτισμός στη Βαμβακού

«Ανήμερα των Φώτων (06/01), εξερευνούμε το φαινόμενο του φωτός και παίζουμε μαζί του σε ένα εργαστήριο φυσικής στο V.Lab, ενώ στις 07/01, ανακαλύπτουμε τα βότανα του Πάρνωνα και μαθαίνουμε για τις μοναδικές ιδιότητές τους» τονίζεται, από την Vamvakou Revival, κάνοντας κάλεσμα για ονειρεμένες διακοπές στις χιονισμένες βουνοκορφές.