Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 18:43

Τα γενέθλιά του γιόρτασε στην Καλαμάτα το ΚΕΘΕΑ

Γράφτηκε από την
Τα γενέθλιά του γιόρτασε στην Καλαμάτα το ΚΕΘΕΑ

 

Εικοσιένα χρόνια προσφοράς ενάντια στις εξαρτήσεις συμπλήρωσε το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο-Οξυγόνο”.

Τα γενέθλιά του γιορτάστηκαν στις εγκαταστάσεις του στην Καλαμάτα μαζί με την τελετή ολοκλήρωσης της θεραπευτικής πορείας 6 ακόμα μελών του. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας, λόγω των ριζικών αλλαγών που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας στους φορείς θεραπείας, η εκδήλωση έστειλε ηχηρό μήνυμα για το αδιαμφισβήτητο έργο των «στεγνών» προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία αποτελούν την ζωντανή απόδειξη ότι η απεξάρτηση είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και ότι αποτελεί την αποτελεσματικότερη απάντηση στο πρόβλημα της χρήσης και της εξάρτησης για το άτομο, την οικογένειά του και την κοινωνία στο σύνολό της.

Τη γιορτή, στην οποία ήταν παρόντες μέλη, απόφοιτοι, εργαζόμενοι, γονείς και συγγενείς από όλη την Πελοπόννησο, τίμησαν επίσης φίλοι,  εθελοντές, συλλογικότητες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την παρουσία τους υπογράμμισαν την έντονη σύνδεση του προγράμματος με την τοπική κοινωνία. Σημαντική ήταν οι παρουσία των δύο Συλλόγων Οικογένειας και Φίλων του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ, βασικών πυλώνων του προγράμματος, οι οποίοι ανέλαβαν να καλύψουν ανάγκες υγείας και ψυχαγωγίας των μελών του”.  

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ “Κύτταρο-Οξυγόνο” φέτος συμπληρώνει, επίσης, 6 χρόνια διευρυμένης λειτουργίας ως Δίκτυο Υπηρεσιών Πελοποννήσου, με υπηρεσίες πρόληψης και θεραπείας για νόμιμες και παράνομες εξαρτήσεις σε Καλαμάτα, Πάτρα, Πύργο και Ναύπλιο. Η θεραπευτική του πρόταση βασίζεται στην ψυχοκοινωνική προσέγγιση, χωρίς χορήγηση υποκατάστατων και στο παγκόσμιας εφαρμογής μοντέλο των Θεραπευτικών Κοινοτήτων. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής και χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στο απόρρητο.


NEWSLETTER