Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 10:00

Ιωαννίδης, Πυξ Λαξ και Ζαμάνη στο 2ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό - Μουσικό Φεστιβάλ

Από τις 9 έως τις 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό - Μουσικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμάτας.

Ύστερα από την επιτυχημένη 1η διοργάνωση του 2023 οι διοργανωτές Ιωάννης Κουτίβας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Μιχάλης Γεωργιόπουλος ανακοίνωσαν τα μουσικά events του τετραημέρου, περιλαμβάνοντας σημαντικά ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Όπως τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα, η διοργάνωση θα περιλαμβάνει κιόσκια με τουριστικά γραφεία, τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν φυσικά τοπικά μαγαζιά εστίασης καθώς και μικροπαραγωγοί, που θα αναδείξουν τα προϊόντα τους π.χ. παστό, λαδί, κρασί, ούζο, μέλι, δίπλες, λαλάγγια, κομπόστες, παστέλι, χυλοπίτες, λουκάνικα κλπ. Παρών θα δώσουν και σύλλογοι της Μεσσηνίας, όπως Μουσικοί, Λαογραφικοί, Χορευτικοί, Φωτογραφικοί, Φιλοζωικοί, Ορειβατικοί, Σκοπευτικοί, οι οποίοι θα μπορούν να εξηγούν να παρουσιάζουν την δράση τους και να κάνουν εγγραφές νέων μελών. Η αποκορύφωση κάθε ημέρας θα καταλήγει στις μουσικές βραδιές που θα οργανωθούν με τοπικά σχήματα/μπάντες καθώς και τους μεγάλους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα δρώμενα όπως: Street Food, Παρουσιάσεις, κ.α..

Ζαμάνη, Ιωαννίδης και Πυξ Λαξ live

Στο μουσικό σκέλος, στις 9 Αυγούστου θα δώσουν συναυλία οι Ματούλα Ζαμάνη, “Χατζηφραγκέτα” και “Ασσόδυο”, στις 10 Αυγούστου οι “Πυξ Λαξ” με τους “Ακροβάτες”, στις 11 Αυγούστου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τους “Trio” ενώ η αυλαία θα πέσει στις 12 Αυγούστου με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι παράδοσης με τη συμμετοχή συλλόγων της Μεσσηνίας και την ορχήστρα του Ιωάννη Παυλόπουλου.

Προπώληση εισιτήριων γίνεται ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στα σημεία: Rodanthos Rock n Roll Beer Bar, Casablanca Beachbar, Exis cafe, Μάμρα Ρακομπυραρείον, Λούφα μεζεδοτεχνείον και στα βιβλιοπωλεία "Ολα χαρτί" και “Κονταργύρη”.