Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 16:30

Τίμησαν τα 200 χρόνια από το “Ρεσάλτο” στο Κάστρο της Κορώνης

Γράφτηκε από την
Τίμησαν τα 200 χρόνια από το “Ρεσάλτο” στο Κάστρο της Κορώνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το ιστορικό “Ρεσάλτο” στο Κάστρο της Κορώνης.

Οι εκδηλώσεις του διήμερου εορτασμού 10 και 11 Φεβρουαρίου περιελάμβαναν έκθεση κειμηλίων της Ελληνικής Επανάστασης από τη Συλλογή του Σπύρου Κατσίρα στην αίθουσα «Ταρσούλη» του Μανιατακείου Ιδρύματος στην Κορώνη, έκθεση παραδοσιακών φορεσιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης, χορευτική παρουσίαση του μελοποιημένου μοιρολογιού που αφορά το “Ρεσάλτο” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορώνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαρακοπιού και προβολή του ντοκιμαντέρ «Ρεσάλτο».

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε, ύστερα από τη συνεργασία του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η παραγωγή και η σκηνοθεσία είναι της Θεοδώρας Δρακοπούλου με μουσική του Πάνου Κουραμπά και αφήγηση του Παναγιώτη Δραγκιώτη.

Συμμετείχαν η ηθοποιός Κωνσταντίνα Κολόκα, o Σύλλογος "Ελληνομνήμονες" Καλαμάτας και εθελοντές της περιοχής. Επίσης έγινε χορευτική παρουσίαση του μοιρολογιού που αφορά το “Ρεσάλτο” σε μελοποίηση του μουσικοσυνθέτη Αποστόλη Αρμάγο από τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Κορώνης, Βασιλιτσίου, Χρυσοκελλαριάς και Χαροκοπιού. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δήμαρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, πλήθος αιρετών, εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, με τη συμβολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, του Μανιατακείου Ιδρύματος, του Συλλόγου "Ελληνομνήμονες" Καλαμάτας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης.


NEWSLETTER