Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 17:57

Παρουσιάστηκε η ΚοινΣΕπ thera+

Παρουσιάστηκε η ΚοινΣΕπ thera+

Συμμετοχικότητα, κοινωνική συμπερίληψη, ένταξη και αλληλεγγύη: Οι αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η νεοσύστατη ΚοινΣΕπ thera+ και παρουσίασε η Διοικούσα Επιτροπή σε μια εκδήλωση γνωριμίας την περασμένη Κυριακή στο House by Phaos, στην Καλαμάτα.

Η thera+ με μότο “Thera your days!” επιδιώκει να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον συμμετοχικότητας και συμπερίληψης, όπου η συνεργασία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η αναπηρία και ο εθελοντισμός συναντιούνται. Στόχος είναι η προώθηση της ευημερίας και της ενότητας να γίνει ταυτόσημη έννοια της καθημερινότητας μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 4 γυναίκες καθηγήτριες φυσικής αγωγής που απαρτίζουν τη Διοικούσα Επιτροπή, με κοινές μεταπτυχιακές σπουδές στο κομμάτι της αναπηρίας, έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο εκπροσώπησαν ο κοσμήτορας της Σχολής Οργάνωσης και Διαχείρισης Κλασικού Αθλητισμού και Ακραίων Αθλημάτων Γιώργος Κυπραίος, ο αντιπρύτανης του ΠαΠελ Κωνσταντίνος Μαυρέας και ο καθηγητής Διοίκησης και Ανάπτυξης Εθελοντών σε Αθλητικά Γεγονότα Θανάσης Στρίγκας.   

Άλλωστε, η καινοτομία της ΚοινΣΕπ thera+ και το ότι για πρώτη φορά συνέδεσε την ακαδημαϊκή γνώση με την καθημερινότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας, οδήγησαν στην απόφαση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να συνεργαστεί και επίσημα με τη νέα κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση.

Με αφοσίωση στην κοινωνική ευθύνη η thera+ δημιουργεί γέφυρες που συνδέουν διαφορετικές πληθυσμιακές και ηλικιακές ομάδες και παρέχει ευκαιρίες σε όλους μέσα από αθλητικά προγράμματα, πολιτιστικές δράσεις, συνέργειες με φορείς, αλλά και επιμορφωτικά προγράμματα.

Παράλληλα η thera+ είναι η μοναδική ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα Αντιστροφής Ένταξης ή Αντιστροφής Ολοκλήρωσης (Reverse Integration) σε παιδιά από 5 ετών και πάνω.

Τη Διοικούσα Επιτροπή της ΚοινΣΕπ thera+ αποτελούν οι:

- Παναγιώτα Τσιάλα, Καθήγητρια Φυσικής Αγωγής, MSc Κοινωνιολόγος Αθλητισμού, Υπ. Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Άστρη Μαυρέα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Δημοσιογράφος, Επικοινωνιολόγος, MSc Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού για άτομα με αναπηρία, MSc Αθλητική Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και Φωτοειδησιογραφία, Υπ. Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Μαίρη Βυθούλκα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ειδική Παιδαγωγός
- Χρυσάφη Παλτατζίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού για άτομα με αναπηρία.
Μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει και να ενισχύσει τις δράσεις και τα προγράμματα της ΚοινΣΕπ thera+, ρωτώντας στο email: thera.yourdays@gmail.com ή στην έδρα της: Σφακτηρίας 18, Καλαμάτα (House by Phaos).