Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 18:37

Φεστιβάλ εναέριων τεχνών τον Ιούνιο στην Καλαμάτα

 

Το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 5ο κατά σειρά Φεστιβάλ εναέριων τεχνών “Kalamata Dance Cup – Aerial Acrobatics Edition” στο στάδιο παραλίας Καλαμάτας (κλειστό γυμναστήριο).

To Φεστιβάλ θα διοργανωθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμάτας Dance Challenge (KDC) με την συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας FEDEC (Fédération européenne des écoles de cirque professionnelles). Την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα επισκεφτούν εναέριοι αθλητές από όλη την Ελλάδα και διάφορες χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Μολδαβία, Καναδάς) σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εγγραφές στην επίσημη πλατφόρμα συμμετοχών.

Διάσημοι εναέριοι performers από Ελλάδα και εξωτερικό θα κρίνουν τις διαγωνιστικές κατηγορίες σε aerial silks, aerial sling, aerial trapeze, aerial rope, aerial straps, ενώ νέα ασυνήθιστα εναέρια ακροβατικά εξαρτήματα που κόβουν την ανάσα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Καλαμάτα. Η διοργάνωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό και εντάσσεται στο πλαίσιο στόχευσης για την ανάπτυξη του “θεματικού τουρισμού” (Dance Tourism) όλες τις εποχές του χρόνου. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενισχύει τον αθλητικό - πολιτιστικό τουρισμό και την εξωστρέφεια της πόλης και στοχεύει στη χαρά της συμμετοχής και της εμπειρίας καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού στις ακροβατικές τέχνες. Υπόσχεται για άλλη μια φορά να προσφέρει μια όμορφη εμπειρία με ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο απόδρασης στην Καλαμάτα για χορευτές - αθλητές, καλλιτέχνες, δασκάλους και γονείς. Στόχος του διοργανωτή φορέα Kalamata Dance Challenge είναι να υποστηρίξει φορείς και μαθητές των ακροβατικών τεχνών, προωθώντας το έργο και τα επιτεύγματά τους, να ενθαρρύνει το έργο των εκπαιδευτικών και να αναγνωρίσει την αφοσίωση των γονέων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.