Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 12:55

Εκδήλωση κατά της βίας και του εκφοβισμού στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Εκδήλωση κατά της βίας και του εκφοβισμού στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα “Απάντηση στη βία: Ενσυναίσθηση και αποδοχή”, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που εστιάζει στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού και στην προαγωγή της ενσυναίσθησης μέσα από διάφορες δράσεις, θα προβληθούν τα βίντεο ενημερωτικής καμπάνιας κατά του εκφοβισμού, που δημιούργησαν τα παιδιά των ΚΔΑΠ του δήμου.

Ομιλήτριες θα είναι η παιδοψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Αθανασία Κουτσούκου, η κοινωνική λειτουργός MSc και επιμελήτρια ανηλίκων Καλαμάτας Αγγελική Ρουμελιώτου και η φιλόλογος - ειδική παιδαγωγός Ελευθερία Χαλίλι, οι οποίες θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με το κοινό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος, ηθοποιός και αφηγήτρια Χριστίνα Δίμιζα.

Στη συνέχεια, μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” θα ερμηνεύσουν το τραγούδι “Καθρέφτης” του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ μαθητές της σχολής χορού “Fame Academy” θα το δραματοποιήσουν.

Η βραδιά θα κλείσει με την απονομή επαίνων στους νεαρούς πρωταγωνιστές, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στην καμπάνια κατά του εκφοβισμού.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας, την “Φάρις”, την Α.Μ.Κ.Ε. “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι” και την Κοιν.Σ.Επ “Φάος” και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής “Εστιάζην” και το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”.