Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 19:50

Παρουσίαση του βιβλίου «Πανάγος Μελισσιώτης»

Παρουσίαση του βιβλίου «Πανάγος Μελισσιώτης»

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Πανάγος Μελισσιώτης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο» διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας την Παρασκευή στις 8 μ.μ., στο στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Κουτσομητοπούλου 6).

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Πανάγο Μελισσιώτη, τον κουρέα-θεατρικό συγγραφέα που άφησε το στίγμα του στην Αθήνα του 19ου αιώνα.

Μετά την παρουσία του στην Αθήνα και στο Αίγιο, ο «Πανάγος Μελισσιώτης» ταξιδεύει στην Καλαμάτα για να κάνει γνωστή την «Καλαματιανή» του, το τρίτο και καλύτερο, όπως θεωρείται, θεατρικό του έργο που έγραψε το 1895 και όπως γράφει στον πρόλογό του: «το αφιερώνω ολόψυχα στα πολυαγαπημένα μου παιδιά της Μεσσηνίας και στα λυγερά κορίτσια της που ξέρουν να πεθάνουν για την τιμή, τον έρωτα, τον έρωτα τον πλάνο».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η συγγραφέας και πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Λέττα Πετρουλάκη, η συγγραφέας και ιστορικός, Λίλα Γκλεγκλέ, και η συγγραφέας, Νικολίνα Λέκκα. Για το έργο της θα μιλήσει η συγγραφέας Χριστίνα Φίλιππα.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης. Τη βιβλιοπαρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά το συγκρότημα «Ήχος του Νότου», ενώ τα μέλη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Άρης Πλιός, Λέττα Πετρουλάκη, Λίλα Γκλεγκλέ και Γιώργος Μπιτζιβής, θα επιφορτιστούν με την αφήγηση αποσπασμάτων από την «Καλαματιανή». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Bookmark».