Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 08:11

Συναυλία Καβάκου στην Αρχαία Μεσσήνη, αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη

Συναυλία Καβάκου στην Αρχαία Μεσσήνη, αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη

 

Συναυλία στη μνήμη του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τον διακεκριμένο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο, την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φ. Κωστοπούλου, με την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, του Σωματείου "Διάζωμα" και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το Apollωn Ensemble, ένα νεοσύστατο σχήμα κορυφαίων ελλήνων μουσικών της νέας γενιάς που συγκροτήθηκε από τον ίδιο τον Καβάκο (Noé Inui–βιολί, Αλέξανδρος Σακαρέλλος–βιολί, Ηλίας Λιβιεράτος–βιόλα, Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν–βιολοντσέλο, Μιχάλης Σέμσης–κοντραμπάσο, Ιάσων Μαρμαράς–τσέμπαλο), θα εμφανιστεί στο Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης. Θα ερμηνεύσουν τα κοντσέρτα για βιολί του Johann Sebastian Bach, δημιουργώντας έναν συναρπαστικό διάλογο ανάμεσα στην αρχαιοελληνική αισθητική και στην αρμονία και τον ρυθμό της κλασικής μουσικής. Τα τέσσερα έργα που θα παρουσιαστούν περιλαμβάνονται στο νέο CD του Λεωνίδα Καβάκου και του Apollωn Ensemble, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο τον Σεπτέμβριο του 2023 για τη Sony. Στο πλαίσιο της βραδιάς, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέσσερις αριστουργηματικές ορχηστρικές συνθέσεις του Μεγάλου Κάντορα της Λειψίας: τα κοντσέρτα για βιολί σε λα ελάσσονα, σε μι μείζονα, σε σολ ελάσσονα και σε ρε ελάσσονα, όλα γραμμένα κατά το α΄ μισό του 18ου αιώνα και συνδυάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο το γερμανικό και το ιταλικό ύφος. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοδοξεί η φετινή συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου και του Apollωn Ensemble στο Εκκλησιαστήριο να αποτελέσει την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων του Μεγάρου στην αρχαία Μεσσήνη. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.megaron.gr/event/leonidas-kabakos-apollon-ensemble-ta-kontserta-gia-bioli-tou-mpach/