Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 17:36

Η Affidea στηρίζει το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 

Η Affidea στηρίζει το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 

 

Ο Όμιλος Affidea στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την κορυφαία διοργάνωση χορού στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες της Ευρώπης.

Έχοντας κατακτήσει ξεχωριστή θέση στον πολιτιστικό χάρτη διεθνώς, το φεστιβάλ κλείνει φέτος τα 30 του χρόνια σε μία διοργάνωση που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου 2024. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι συνώνυμο με την άνθιση του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Από το 1995 μέχρι σήμερα τροφοδοτεί το κοινό με έργα αφιερωμένα στην ποιητικότητα του ανθρώπινου σώματος, φιλοξενώντας δημιουργούς που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού. Εδώ και 30 χρόνια μέσα από το πλούσιο πρόγραμμά του, παρουσιάζει στο ελληνικό και ξένο κοινό ξεχωριστές παραστάσεις τόσο διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών όσο και νέων, ενώ με τις αναθέσεις σε νέους και ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες στηρίζει και προάγει τον σύγχρονο χορό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο Όμιλος Affidea, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης στον νομό Μεσσηνίας, με το τρίτο ιατρικό κέντρο, αλλά και ευρύτερα στην Πελοπόννησο, στηρίζει την σημαντική αυτή πολιτιστική διοργάνωση με στόχο την προαγωγή του Πολιτισμού, που συνδέεται άρρηκτα με την υγεία. Η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει την δέσμευση του Ομίλου για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής ευημερίας προς τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της. 

Οι επενδύσεις της Affidea πραγματοποιούνται σε μια περιοχή με υψηλή ανάγκη για αναβάθμιση των υπηρεσιών πρόληψης, προαγωγής υγείας και ιατρικής περίθαλψης, κι εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού να καταστεί ο μεγαλύτερος πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα, «σύμμαχος» όλων, αλλά και σημείο αναφοράς για τον κλάδο.