Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 21:01

Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά στα Φιλιατρά

Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά στα Φιλιατρά

 

Το 23ο διήμερο πολυθεματικό καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη 22-23 Ιουλίου, στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά. Περιλαμβάνει ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, παράσταση κουκλοθεάτρου, θεατρικό παιχνίδι και αφήγηση παραμυθιού!

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και του Δήμου Τριφυλίας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 22/7, ώρα 7 μ.μ.

Τα παιδιά δημιουργούν με τη φαντασία τους τον κλόουν Τζολί, για να τον συναντήσουν στη συνέχεια στην παράσταση κουκλοθεάτρου.

Ώρα 8 μ.μ. Κουκλοθέατρο «Ο κλόουν Τζολί και το μαγικό τσίρκο»: Σε μια πανέμορφη χώρα, η οποία φημίζεται για τις πιο χαρούμενες και φαντασμαγορικές γιορτές, κάτι παράξενο έχει συμβεί. Κάποιος έχει κλέψει τη χαρά και πια κανείς δεν τραγουδά, κανείς δεν χορεύει και κανείς δεν γιορτάζει. Το μεγάλο μυστήριο θα αναλάβει να λύσει ο βασιλιάς του γέλιου, ένας χαρούμενος κλόουν, ο Τζολί. Στην περιπέτειά του θα συναντήσει εμπόδια αλλά και μαγικούς βοηθούς. Μια ιστορία ειπωμένη με διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι και στοιχεία κουκλοθεάτρου!

Εμψύχωση Μαρία Σκαφιδά (ηθοποιός - σκηνοθέτις)

Τρίτη 23/7, ώρα 7 μ.μ.

Παιχνιδίσματα πάνω σε ένα βιβλίο: Τι κάνει μια γιαγιά που δεν μπορεί να δει τα εγγόνια της; Γράφει παραμύθια και μεταμορφώνει τους ήρωες σε κούκλες.

Τρυφερά παραμύθια που μιλούν για τον έρωτα, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αποδοχή του διαφορετικού, τον σεβασμό και την ανάγκη προστασίας του δάσους, της θάλασσας, των ζώων. Παραμύθια που μιλούν για κοινωνικά θέματα, όπως ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και στη διαφορετικότητα, η βία στα σχολεία, οι φοβίες και η πίστη στο ακατόρθωτο.

Η Λέττα Πετρουλάκη παρουσιάζει το βιβλίο της «Ο ερωτευμένος Μπακακίνος» και μεταμορφώνει τους ήρωες σε κούκλες! Δώδεκα παραμύθια με ήρωες ζώα και ανθρώπους, με διαφορετικό θέμα το καθένα, που δημιουργούν ενσυναίσθηση, συγκινούν, δίνουν ερεθίσματα για συζήτηση και συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Κ.Μπ.