Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 08:49

30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Υμνος στον άνθρωπο το “The house of trouble”

30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Υμνος στον άνθρωπο το “The house of trouble”

Με το έργο “The house of trouble” (Ο οίκος της ταραχής) της Πατρίτσιας Απέργη, παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση  συνεχίζεται σήμερα το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Η παράσταση θα ανέβει στις 10 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

 

Στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας  θα προηγηθεί η εκδήλωση με τίτλο "Το στάδιο της ανάσας" των Αλέγιας Παπαγεωργίου και Μαρίας Μπρέγιαννη.

Οπως τονίζεται στην περιγραφή: "Το νέο έργο της ομάδας χορού Αερίτες, με 7 χορευτές επί σκηνής, επιθυμεί να συνομιλήσει με την έννοια της ταυτότητας μέσα από τη βία που ο καθένας μπορεί να υποστεί ή και να ασκήσει, προκειμένου να προσδιορίσει τον εαυτό, τον κόσμο και την ελευθερία του. Πρόκειται για έναν ύμνο στον άνθρωπο, στις επιλογές του, στη διαφορετικότητα και στον αυτοπροσδιορισμό. Είναι η έναρξη ενός show που φτιάχνεται προκειμένου να θαυμάσουμε το διαφορετικό, που τολμάει να βάζει στο κέντρο του προβολέα ό,τι δεν αποτελεί «μέσο όρο» και που υπάρχει για να μας θυμίζει το μεγαλείο και την ομορφιά κάθε σώματος, κάθε ύπαρξης".

Σύλληψη- Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη.

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Σεβαστή Ζαφείρα, Ελεάννα Ζώη, Andrea Givanovitch, Fuerza Negra, Caterina Politi, Μελίνα Σοφοκλέους, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Δραματουγία: Roberto Fratini Serafide.

Mουσική & Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Πούλιος.

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού.

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος.

Κοστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα

Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Αδριανός Ευθυμιάδης. Σύμβουλος Έρευνας: Ίρια Βρεττού.

Βοηθός Χορογράφου: Εμμανουέλα Σακελλάρη.

Βοηθός Ενδυματολόγου: Κυράννα Γκιόκα.

Βοηθός Σκηνογράφου: Ζενεβιέβ Αθανασοπούλου.

Ειδικές Κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος.

Προγραμματιστής Φωτισμών – Περιοδεία: Τάσος Νιξαλιάν.

Tεχνικός Συντονιστής Παραγωγής: Νίκος Χαραλαμπίδης.

Δημιουργική. Παραγωγή: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Βίκυ Στρατάκη – POLYPLANITY Productions.

Εκτέλεση Παραγωγής: Aerites Dance Company, Polyplanity Productions.

Διεθνής Περιοδεία: Plan B – Creative Agency for Performing Arts Hamburg.

Ένα έργο της Πατρίσιας Απέργη και της Ομάδας Σύχρονου Χορού Αερίτες.

Ανάθεση – Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Συμπαραγωγή: Le Gymnase – CDCN Roubaix – Hauts-de-France (FR), La Rose des Vents – Scène Nationale Lille Métropole – Villeneuve d’Ascq (FR).

Mε την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παρουσίαση του Οίκου της Ταραχής υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Στην παράσταση γίνεται χρήση καπνού και στροβοσκοπικών φωτισμών.

"Το στάδιο της ανάσας"

Πληροφορίες παράστασης: "Με αναγνωρίζουν άρα υπάρχω. Μια γυναίκα σε αγωνία. Φοράει ένα χειροποίητο κοστούμι από κομμάτια σπασμένου καθρέφτη. Αν την κοιτάξουμε από κοντά θα βρούμε ένα κομμάτι της δικής μας εικόνας πάνω της. Αν απομακρυνθούμε θα δούμε να αντανακλάται πάνω της ό,τι την περιβάλλει. Η γυναίκα φοράει το βλέμμα του κόσμου και μας παγιδεύει στο παιχνίδι της αντανάκλασης επιστρέφοντάς μας την εικόνα μας. Tι αποκαλύπτει και τι κρύβει με την εμφάνισή της; Tι βλέπουμε στους άλλους και τι οι άλλοι σε μας; Tι αναγνωρίζουμε; Mπορούμε να υπάρξουμε χωρίς το βλέμμα των άλλων;"

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Δημιουργία κοστουμιού: Αλέγια Παπαγεωργίου.

Χορογραφία – Ερμηνεία: Μαρία Μπρέγιαννη.

Μουσική: Αλεξάνδρα Μικρούτσικου.

Σύμβουλος δραματουργίας: Δημήτρης Λιόλιος.

Κινηματογραφιστής – Μοντάζ: Χρήστος Συμεωνίδης.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ticketmaster.gr. Η είσοδος στις παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας και τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.