Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 19:25

Καλαμάτα: Δύο ντοκιμαντέρ για τις πυρκαγιές από τον Ηλιακό Κινητό Κινηματογράφο

Καλαμάτα: Δύο ντοκιμαντέρ για τις πυρκαγιές από  τον Ηλιακό Κινητό Κινηματογράφο

 

Δύο ντοκιμαντέρ που εξερευνούν τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Ελλάδα παρουσιάζει ο Ηλιακός Κινητός Κινηματογράφος του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (25/7), στις 9:30 μ.μ., στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού.

ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Εκείνη τη Μέρα - Στρατής Βογιατζής, Δημήτρης Κούρτης (39’): Στο ντοκιμαντέρ συνυφαίνονται η καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια το 2021 με την αναγέννηση και η συλλογική μνήμη του τόπου με τη δημιουργία μίας παράστασης μουσικού θεάτρου, όπως προέκυψε από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με κατοίκους της περιοχής. Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου.

Έβρος 17 μέρες μετά - Αθανάσιος Γιούμπασης (18’): Το χρονολόγιο της φωτιάς που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου του 2023 και 17 μέρες μετά έγινε η μεγαλύτερη πυρκαγιά που καταγράφηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας πίσω της 935.000 στρέμματα καμένης γης. Ο απολογισμός της πυρκαγιάς καταγράφεται με αεροφωτογραφίες, οι οποίες παρέχουν τη βέλτιστη δυνατή οπτικοποίηση.