Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 08:26

Συνεργασία "Φάρις" με Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Συνεργασία "Φάρις" με  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μια πολύ σημαντική εκπαιδευτική συνεργασία μεταξύ της "Φάρις" και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κορυφώνεται σήμερα το βράδυ με τη συναυλία που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9 με ελεύθερη είσοδο. Σε αυτή τα μέλη της ΚΟΑ θα συμπράξουν μουσικά με 27 παιδιά από την Καλαμάτα. 

Το πρόγραμμα "Δικαίωμα στη μουσική" ξεκίνησε στο Δημοτικό Ωδείο και στο Μουσικό Σχολείο την Τρίτη. Οι επαγγελματίες μουσικοί συνάντησαν μαθητές και έκαναν μαζί τους δωρεάν μαθήματα. τα μαθήματα αφορούσαν τα έγχορδα, το φλάουτο, το κλαρινέτο, την τρομπέτα, το τρομπόνι και τα κρουστά. Ενας από τους συμμετέχοντες θα προκριθεί και θα κερδίσει υποτροφία από την ΚΟΑ ή ένα νέο μουσικό όργανο. Τα μαθήματα τελειώνουν σήμερα, με τη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο. Μέγας δωρητής του προγράμματος είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργάζεται ο Δήμος Καλαμάτας και στηρίζει ο οίκος Νάκας.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης και ο διευθυντής Διονύσης Μαλλούχος ευχαρίστησαν την ΚΟΑ και τους σολίστ. Ο μαέστρος Νίκος Χαλιάσας είπε πως τα κομμάτια που θα ακουστούν στη συναυλία είναι σε ενορχήστρωση Θοδωρή Λεμπέση, ενώ ο κοντραμπασίστας Αγγελος Ρεπαπής υπογράμμισε πως το κοινό θα ακούσει πολύ γνωστά και αγαπημένα κομμάτια. 

Γ. Σαρ.