Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 14:47

Ολοκληρώνεται η έκθεση “Διάλογος” στην Καρδαμύλη

Ολοκληρώνεται η έκθεση “Διάλογος” στην Καρδαμύλη

 

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή η έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής από τον Χρήστο Ρηγανά και την Χριστιάνα Κανελλακοπούλου στην Καρδαμύλη.

Η έκθεση έχει τίτλο «Διάλογος», ένας διάλογος φόρμας και χρώματος ανάμεσα σε επιλεγμένα έργα των διακεκριμένων καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες…

Ο Χρήστος Ρηγανάς Σπούδασε γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ (1963-1968). Έργα του Μνημειακής και Εικαστικής γλυπτικής βρίσκονται σε 25 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, όπως επίσης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε σε οκτώ ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς με πρώτα, δεύτερα και τρίτα βραβεία και επαίνους. Το 2022 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (με το βραβείο της τάξεως των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών για το σύνολο του έργου του και την εν γένει καλλιτεχνική προσφορά του). Η Χριστιάνα Κανελλακοπούλου σπούδασε σε σχολές Καλών Τεχνών στην Αγγλία στο Croydon Art College και στο Canterbury Art & Design. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις, και σε μια σειρά από ατομικές: 2010 - Ατομική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, 2011 - Ατομική έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη Σπάρτης,  2019 - Ατομική έκθεση στο Αρκαδικό Πανεπιστήμιο Αθήνα, 2022 - Ατομική έκθεση στην Γκαλερί Α49. Η έκθεση είναι επισκέψιμη από τις 10.30 π.μ.-1.30 μ.μ. και από τις 7 μ.μ.-10 μ.μ..