Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 08:04

13 θίασοι και 37 παραστάσεις στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

13 θίασοι και 37 παραστάσεις  στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας, στο οποίο η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας συνέβαλε σημαντικά, επανέρχεται με στόχο την επιτυχία του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο θα διεξαχθεί από 12 έως 20 Οκτωβρίου.

Λόγω της περιορισμένης χρηματοδότησης, οι παραστάσεις στην Καλαμάτα μειώθηκαν. Ωστόσο, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου, παραστάσεις ταξίδεψαν σε 4 άλλες πόλεις της Πελοποννήσου και στα θεματικά Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, συνολικά 7 παραστάσεις.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, τη "Φάρις" και τη στήριξη πολλών φορέων.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί σε 2 θεατρικές αίθουσες, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου και το Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, καθώς και σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, με δωρεάν παραστάσεις και δρώμενα. Θα συμμετάσχουν 13 σημαντικοί θίασοι κουκλοπαικτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Πολωνία). Στο πρόγραμμα όλων των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν 37 παραστάσεις κουκλοθέατρου και 4 σεμινάρια-εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά.

Οι παραστάσεις τις καθημερινές το πρωί θα δοθούν σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δωρεάν σε όλα τα ειδικά σχολεία. Τα απογεύματα θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις για το κοινό, οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και σε ενήλικες. Το περιεχόμενο των παραστάσεων εστιάζει στην ποιότητα, την αισθητική, το καλλιτεχνικό επίπεδο και την παιδαγωγική προσφορά. Τα εργαστήρια που θα διεξαχθούν προσφέρουν εξειδικευμένη επιμόρφωση σε επιστημονικά πλαίσια για ενήλικες που θέλουν να ασχοληθούν με τη μαγική τέχνη του Κουκλοθέατρου.