Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 22:20

Σε εξέλιξη έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας στην Κόρινθο

Γράφτηκε από την

Στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου πραγματοποιείται έκθεση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία. Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, περιλαμβάνουν μια εξαιρετική επιλογή 350 εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.χ. μέχρι το τέλος της αρχαιότητας.

 

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα ανακαλύψουν ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν από το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το αυτόματο θέατρο του Φίλωνος (κινηματογράφος των αρχαίων Ελλήνων), το προγραμματιζόμενο θέατρο του Ήρωνος και την αιολόσφαιρα του (η πρώτη ατμομηχανή της ιστορίας), το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ύδραυλη του Κτησιβίου (το πρώτο πληκτροφόρο μουσικό όργανο της ιστορίας), το πολυβόλο καταπέλτη του Διονυσίου (η πρώτη εφαρμογή επίπεδης αλυσοκίνησης παγκοσμίως) και πολλά άλλα ακόμα.

Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων, θα διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, από τις 8.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5.00. έως τις 8.00 το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ