Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025 15:06

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Γιαννιού

Γράφτηκε από την

Συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Γιαννιού

 

Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Fly on the wall» του Μανώλη Γιαννιού συνεχίζεται έως τις 2 Αυγούστου στον χώρο τέχνης «Α49» στην Καλαμάτα.

Μέσα από δύο βασικές ενότητες, πορτρέτα και αντανακλάσεις, ο φωτογράφος καταγράφει με διακριτική ματιά στιγμές αυθεντικότητας και ανθρώπινης παρουσίας, αναζητώντας διαρκώς την ουσιαστική επαφή.

Οπως περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός...

"Η φωτογραφία είναι μια παλιά φίλη μου, που μου κράταγε παρέα σε δύσκολα χρόνια. Η φωτογραφία είναι εκείνη που μου θύμιζε να ονειρεύομαι ξανά, να έχω ελπίδες μέσα από αναμνήσεις και χρώματα. Είναι η κινητήρια δύναμη που με βγάζει από το σπίτι μου και με απελευθερώνει δημιουργικά. Με την παρότρυνση φίλων νιώθω ότι ήρθε η ώρα να την εξωτερικεύσω και να την συστήσω. Για αυτή την παλιά, έμπιστη φίλη θα σας μιλήσω μέσα από Πορτραίτα και Αντανακλάσεις. Θα δούμε μαζί διαφορετικές οπτικές γωνίες και λήψεις. Θα δούμε ακόμα συναισθήματα που μου δημιουργήθηκαν όταν βρέθηκα απέναντι από τους ανθρώπους μου με μια κάμερα στο χέρι. Πώς ένιωσα όταν φωτογράφισα τον Παναγιώτη ή την Κατερίνα; Πώς μου χάρισαν απλόχερα συναισθήματα μέσα από ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα κλικ; Στα βλέμματα γειώνομαι με την πραγματικότητα μέσα από τη σύνδεση που δημιουργείται με τους ανθρώπους που φωτογραφίζω. Είναι οι άνθρωποι με κρατούν στο παρόν σε μια προσπάθεια να το ζω, να το γεύομαι. Στις αντανακλάσεις θέλω να βγάλω τις εικόνες από μέσα μου, να αποκτήσουν μορφή, να δώσω ζωή στις σκέψεις μου, στα συναισθήματά μου, στις συνθέσεις που διατρέχουν το νου μου. Παίρνω αγάπη για να δώσω πίσω αγάπη. Άραγε αυτή είναι η δύναμη της φωτογραφίας; Παρόμοια με την δύναμη του ανθρώπου;".