Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
22 Ιουλίου, ώρα 21.00 Παράσταση Θεάτρου Σκιών Τάσου Τσώνη
«Ο Καραγκιόζης καταζητούμενος» στην Πλατεία των Γαργαλιάνων.
23 Ιουλίου, ώρα 21.00 Παράσταση Θεάτρου Σκιών Τάσου Τσώνη
«Ο Καραγκιόζης Επιστήμονας»στην Μουριατάδα.
24 Ιουλίου, ώρα 21.00 Ο θίασος «τρία πουλάκια κάθονται…» παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δενδρί».
Παράσταση Θεάτρου Σκιών με ζωντανή μουσική στον Αετό.
Με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αετού.
25, 26 και 27 Ιουλίου
Τριήμερο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Κυπαρισσίας. Ο Γιάννης Αθανασίου, ο Γιώργος Χαρίδημος, ο Χαράλαμπος Ρουμελιώτης και ο Χρήστος Βασιλόπουλος … γνήσιοι λαϊκοί καλλιτέχνες μαθαίνουν τους μικρούς θεατές όλα τα μυστικά της «καραγκιοζίστικης» τέχνης!!
Παραστάσεις:
25/07 «Το μαγεμένο δενδρί».
26/07 «Ο καραγκιόζη στο πανηγύρι».
27/07 «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Φίδι» με ζωντανή μουσική.
Ώρα έναρξης εργαστηρίου 19.30
Ώρα έναρξης παραστάσεων 21.00
Εντός του Μουσείου θα λειτουργεί έκθεση με φιγούρες και ρεκλάμες του Θεάτρου Σκιών.
27 και 28 Ιουλίου Διήμερο πολυθεματικό παιδικό Φεστιβάλ στο Πάρκο της Βλαχέρνας σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
27/07 ώρα 19.00
Κατασκευές και κολάζ: Τα παιδιά δημιουργούν τους ήρωες της ιστορίας για να τους συναντήσουν στη συνέχεια στην παράσταση κουκλοθεάτρου.
Ώρα 20.00 Παράσταση κουκλοθεάτρου: Το θέατρο κούκλας Κοκου-Μουκλό παρουσιάζει από τα «Οικολογήματα», τις μικρές ιστορίες για το περιβάλλον του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, την ιστορία «Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί !», μια διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει το κουκλοθέατρο με το παιδικό θέατρο.
28/07 από ώρα 19.00 έως 20.00
Υλικά της καθημερινότητας επαναχρησιμοποιούνται και γίνονται υλικά για ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, και… παιχνίδια! Τα παιδιά μαθαίνουν να είναι δημιουργικά με απλά υλικά και να προστατεύουν το περιβάλλον!!!
Η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Η Πεντάμορφη & το Τέρας» από την θεατρική παιδική σκηνή «Μαγικό Καραβάνι». Στις 27 Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου και στις 28 Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Σπηλιάς.
Μέσα από το Γαλλικό παραμύθι… μέσα από την ιστορία της Μπελ και του Τέρατος οι μικροί θεατές μαθαίνουν να μην κρίνουν τους άλλους από την εξωτερική εμφάνιση, αλλά να αναζητούν τις αληθινές αξίες… την αγάπη, την αποδοχή, τη δύναμη και την εσωτερική ομορφιά.
Πρωτότυπη μουσική, ευφάνταστες χορογραφίες , τραγούδια και ερμηνείες συνθέτουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα.
Τη φωνή του στο ρόλο του αφηγητή χαρίζει ο Μέμος Μπεγνής.
Ώρα έναρξης 21.00
2 Αυγούστου, ώρα 21.00. Παράσταση«Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής» με ζωντανή ορχήστρα στους Αρμενιούς, από το Θέατρο Σκιών «Η παράγκα» του Στέφανου Παπαγεωργίου.
Κουκλοθεατρικές παραστάσεις από το Κουκλοθέατρο Λαμίας.
Ώρα έναρξης 21.00
7 Αυγούστου στην αυλή του Νηπιαγωγείου Μαραθόπολης : «Τα μυστικά της Θάλασσας».
Μια παράσταση που συνδυάζει διασκέδαση και μάθηση, καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, προάγει την αισθητηριακή ρύθμιση, τη γλώσσα, τη συγκέντρωση και την ενσυναίσθηση, υποστηρίζει την προσβασιμότητα και τις ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.
8 Αυγούστου στην αυλή του σχολείου στο Χαλαζώνι: «Οδύσσεια».
Ένα μαγευτικό θεατρικό ταξίδι βασισμένο στο έπος του Ομήρου. Μέσα από την τέχνη του κουκλοθεάτρου, τη μουσική, τη θεατρική έκφραση και τη συμμετοχή των παιδιών, ζωντανεύουν οι περιπέτειες του Οδυσσέα στη Μεσόγειο.
9 Αυγούστου στην αυλή του σχολείου στον Πύργο: «Περιπέτεια τον Αύγουστο».Η ιστορία ξεκινά όταν το ίδιο το Καλοκαίρι επισκέπτεται τα παιδιά για να τους παρουσιάσει τους μήνες του. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα επιβιβαστούν σε πειρατικό καράβι και θα ταξιδέψουν στο μαγικό νησί του Αυγούστου.
11 Αυγούστου στην Χριστιανούπολη και 17 Αυγούστου στη Βανάδα.
Κουκλοθεατρική αφήγηση του θεατρικού παραμυθιού «Η Σταχτομάρω».
Ώρα έναρξης 21.00
Πρόκειται για ένα διαδραστικό κουκλοθεατρικό παιχνίδι αφήγησης από την «Ομάδα Στρίγκλες», ενώνοντας τη λαϊκή παράδοση, τη χαρά του θεάτρου & το παιχνίδι.
16 Αυγούστου και ώρα 20.30 στον Πρόδρομο «Το μαγεμένο δενδρί» Παράσταση από το Θέατρο Σκιών «Τέχνη και Ζωή Ε.Ε.».
Η παράσταση βασίζεται σε ένα μύθο που λέει: τα παλιά χρόνια, το δέντρο δεν λεγόταν δέντρο , αλλά ΔΕΝ – ΤΡΩΩ! Για να θυμάται πάντα ο άνθρωπος πόσο χρήσιμα είναι για όλη την πλάση και πότε να μην τα πειράξει!” Πολλά άλλαξαν από τότε και η γη κινδυνεύει… από εμάς τους ίδιους… Ο Καραγκιόζης θα ζητήσει τη βοήθεια των παιδιών για να πάρουν το μέλλον της γης στα χέρια τους!