Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 13:11

Προβολή της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Την ταινία "Holy Motors" θα προβάλει την Πέμπτη στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας με τα έσοδα της βραδιάς να διατίθενται για την κάλυψη αναγκών των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς.

Με τίτλο Σινεμά στο Τετράγωνο, η Κινηματογραφική Λέσχη υποδέχεται τον Μάρτιο με 4 ταινίες που έχουν στην θεματική τους τον ίδιο τον κινηματογράφο.  Την αρχή κάνει το Holy Motors, η ταινία που κέρδισε το Βραβείο Νεότητας στις Κάννες, ξεχώρισε σε αμέτρητα φεστιβάλ παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και της Θεσσαλονίκης, όπου προβλήθηκε τιμητικά ως ταινία έναρξης.

Ο Λεός Καράξ ενορχηστρώνει στο Holy Motors μια απίστευτη σύνθεση από πολύχρωμες εικόνες και καθοδηγεί έναν μοναδικό Ντενίς Λαβάν σε μία 24ωρη οδύσσεια στους δρόμους του Παρισιού, μέσα από ένα διαδοχικό παιχνίδι ρόλων και μεταμορφώσεων, ζώντας ταυτόχρονα περισσότερες από μία ζωές. Εγκληματίας, ζητιάνος, νοσταλγός ερωτικής σχέσης, ετοιμοθάνατος, πατέρας, διευθυντής πολυεθνικής, τερατόμορφο πλάσμα, συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται σε έναν άνθρωπο. Όμως, που αρχίζει και που τελειώνει ο κάθε ρόλος και ποια τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασιακή υποκριτική ενός ηθοποιού; Για ποιο λόγο; 

Για τη ζωή που είναι σινεμά που είναι ζωή. Για τη χαρά και τον πόνο και το ερωτηματικό. Το Holly Μotors, δεν εξηγείται, βιώνεται. Όπως η ίδια η ζωή. Με αυτή την απίστευτα πλούσια γκάμα συναισθημάτων και εικόνων. 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



ΠΕΜΠΤΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ

HOLY MOTORS [2012]

Σκηνοθεσία: Leos Karax

Παίζουν: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes

Διάρκεια: 128 λεπτά

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολής: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών