Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 14:04

"Ερασιτέχνης κινηματογραφιστής" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
"Ερασιτέχνης κινηματογραφιστής" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας (βίντεο)

Την ταινία "Ερασιτέχνης κινηματογραφιστής" του Krzysztof Kieslowski θα προβάλει την Πέμπτη (13/3) η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ "Βασίλης Φωτόπουλος".

Ένας  καθημερινός άνθρωπος,  ανακαλύπτει τυχαία την τέχνη και τη γοητεία του να είσαι δημιουργός – και αυτή του η ανακάλυψη θα αλλάξει τη ζωή του μ’ έναν μοναδικό και πρωτόγνωρο τρόπο, καθώς εγκαταλείπει την παθητικότητα του θεατή, περνώντας στις ενεργητικές στάσεις ζωής που η τέχνη απαιτεί. Η δεύτερη ταινία του Κισλόφσκι, με την οποία κέρδισε διεθνή φήμη και το Μέγα βραβείο Φεστιβάλ Μόσχας,  είναι μια σπουδή για τον  κινηματογράφο μέσα από τον κινηματογράφο και μια καταγγελία πάνω στη λογοκρισία και τη στενοκεφαλιά του σοσιαλιστικού καθεστώτος.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 

 Η λέξη «ερασιτέχνης» κρύβει μέσα της τον έρωτα για την τέχνη, και ο έρωτας αυτός είναι το κοινό σημείο του Κισλόφσκι με τον ήρωα του, δημιουργοί και οι δυό ενός σινεμά φτωχού και λιτού σε μέσα, πλούσιου όμως σε εσωτερική δύναμη και συναισθήματα.

  • Αμέσως μετά θα προβληθεί με ελέυθερη είσοδο, Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή, το σπάνιο αριστούργημα του Τζίγκα Βερτόφ, υπόδειγμα του δοκιμιακού κινηματογράφου, το οποίο γέννησε το σινεμά βεριτέ και την πρωτοπορία των '60s, επηρεάζοντας ακόμη και τη διηγηματική τεχνική του βιντεοκλίπ και την μοντέρνα διαφήμιση, προβάλλεται εδώ με την σύγχρονη μουσική επένδυση των Cinematic Orchestra.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΗΣ -- AMATOR [1979]

Σκηνοθεσία: Krzysztof Kieslowski

Παίζουν: Jerzy Stuhr, Malgorzata Zabkowska, Ewa Pokas

Διάρκεια: 117 λεπτά

+ μεταμεσονύχτια προβολή με ελεύθερη είσοδο

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ -- CHELOVEK KINO-APPARATOM  [1929]

Διάρκεια: 68 λεπτά

Χώρος Προβολής: Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Ώρα Προβολή: 21:15

Είσοδος: 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών

 


NEWSLETTER