Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 08:29

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου

Ξεκινούν αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωσή της Καλαμάτας από τους Τούρκους στις 23 Μαρτίου 1821.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας, μια συναυλία αφιερωμένη στην επέτειο της 23ης Μαρτίου θα δώσει αύριο Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας με θέμα  "Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις ... να τη πετιέται", στο Πνευματικό Κέντρο. Σε αυτή θα ακουστούν έργα Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Λεοντή, Σπύρου Μαυρόπουλου, Σταύρου Κουγιουμτζή και ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Μαριανίνας Κριεζή, Σώτιας Τσώτου. Τραγουδά η Μαρία Κρασοπούλου. Η διδασκαλία της παιδικής χορωδίας ήταν της Ευτυχίας Δημητρακοπούλου. Κείμενα θα απαγγείλει η Παναγιώτα Ηλιοπούλου και η μουσική διεύθυνση θα είναι του Κώστα Νικολέα.

Το Σάββατο 22 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ στην Πλατεία Οθωνος, θα γίνει εκδήλωση, με τίτλο "Τραγούδια από τους αγώνες του λαού μας". Συμμετέχουν η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής "Ταξίμ" με τον ερμηνευτή Βαγγέλη Κώτσου και παραδοσιακοί χορευτικοί σύλλογοι της πόλης.

Την Κυριακή στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο, διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση, με τίτλο "…Ηταν και τότε άνοιξη…", σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και οργάνωση από τη "Φάρις" και το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Τέλος τη Δευτέρα στο Ελαιοχώρι, στην πλατεία, στις 6.30 το απόγευμα, ακολουθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στους πεσόντες της Γιάννιτσας του 1821, με τίτλο "Σάλπισμα Λευτεριάς". Την οργανώνει ο Σύλλογος Νέων "Η Δημιοβίτισσα".