Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 08:24

Ξεκινούν σήμερα το φεστιβάλ και ο διαγωνισμός κιθάρας

Ξεκινούν σήμερα το φεστιβάλ και ο διαγωνισμός κιθάρας

Το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και ο 3ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας "Γεράσιμος Μηλιαρέσης" ξεκινούν σήμερα στην Καλαμάτα.  Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν ως το Σάββατο και θα γίνουν στη Φιλαρμονική και στο Ωδείο. 

Σήμερα στις 9 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην οδό Υπαπαντής, θα γίνει το ρεσιτάλ με τους Μαίρη Νικολάου - Αντώνη Κουφουδάκη. Θα ακουστούν έργα: Νίκου  Κυπουργού, S. Assad, J.  Brahms, Fr.  Tárrega, A. Piazzolla, J. Turina, Θεόδωρου  Παναγόπουλου, Στάθη Γυφτάκη, KυριάκουΤζωρτζινάκη, Κώστα  Γρηγορέα, Γιώργου Κουμεντάκη, Βαγγέλη Μπουντούνη.

Η Μαίρη Νικολάου και ο Αντώνης Κουφουδάκης παρουσιάζουν την     κιθάρα με τα διαφορετικά της πρόσωπα, ένα ρεσιτάλ με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Βιλεαρδουίνου 1 στην Πλατεία Υπαπαντής, ξεκινά το διαγωνιστικό τμήμα. 

Η οργάνωση είναι του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της "Φάρις".